Рубрики: Біографії

Стали американськими українцями: Влад Яма, падчерка Потапа, Лілія Подкопаєва та інші українські зірки у США

Чимало українців емігрувало за кордон ще до війни. Як живуть за океаном знамениті Влад Яма, Лілія Подкопаєва і чи змогли втілити свою американську мрію?

Всю історію людства народи мігрували та переселялися. У нинішній час це можна зробити простіше, швидше і перед кожним стоїть великий вибір країн, куди є можливість поїхати. Серед усіх держав для більшості омріяним краєм є США. Потрапити у Штати не дуже й просто, адже політика уряду Америки контролює потік мігрантів. Проте, наші люди — всюди, і змогли підкорити навіть цю державу.

Влад Яма, наприклад, ще до повномасштабного вторгнення виїхав за океан і жив там декілька тижнів. Після 24-го лютого хореограф також виїхав туди, чим власне, натягнув на себе чималий хейт з боку прихильників. Повертатися назад, схоже, не планує і наповну там обживається. Без справ не сидить та намагається займатися допомогою для Батьківщини.

Яма зі своєю дружиною та єдиним сином

Лілія Подкопаєва вже давно проживає у Штатах. Гімнастка, можна сказати, вже американка. Відзначає всі тамтешні свята, але й рідну Україну не забуває.

“Де б я не перебувала, Україна завжди зі мною в моєму серці”, — пише спортсменка, додаючи: “Останній рік це було нестерпно боляче – усвідомлювати, що у твоїй рідній країні війна, що твої співгромадяни, такі рідні незнайомці віддають своє життя і на передовій, і в тилу”

Мандрує за океаном і падчерка Потапа Наталія Горова. Дівчині дуже не звична різниця у часі та місцеві порядки. За її словами, якщо завернути не у той район, можна натрапити навіть на бандитів. Втім, як туристці їй все подобається, особливо вражає культура спорту. Розповідає, що парк о 9-й ранку повністю заповнений мешканцями, які присвячують себе бігу.

Поділитися