На закинутій могилі Григорія Чапкіса з’явилися квіти: хто навів лад і коли буде пам’ятник зірці?

Григорія Чапкіса давно немає разом з нами. Як виглядає нині його останній прихисток, який ще кілька місяців тому обговорювали у мережі? Дізнайтеся у матеріалі.

Григорія Чапкіса не стало 13 червня 2021-го року. Його кончина ошелешила багатьох, хоча відомому хореографу було за 90. Здавалося, що з ним прощався весь Київ! Поховали популярного чоловіка з усіма почестями на найвідомішому Байковому цвинтарі.

Втім, вже у квітні цього року з’явилася інформація про те, що могила танцюриста стоїть вже не перший рік занедбаною. У мережі показали кадри, які збентежили багатьох: на потрісканій землі лежить скромний букетик засохлих квітів. Поруч брудні вінки. Навіть немає хреста.

Волонтер Максим Левченко показав могилу легендарного Григорія Чапкіса
Волонтер Максим Левченко показав могилу легендарного Григорія Чапкіса

Проте, відсутність ритуального постаменту аргументували тим, що артист був єврейської національності, а тому за його традиціями і не ставили на могилі нічого. Лише скромна табличка прикрашала останній прихисток зірки.

Та вже зараз видно, що до Чапкіса таки навідалися. За словами рідних, вже багато зусиль вкладено на створення пам’ятника, проте аби поставити його потрібно чимало ще чого зробити. Справа в тому, що рідні Григорія зараз і до повномасштабного вторгнення проживали за кордоном. Хтось жив в Італії, хтось у Штатах.

Є інформація про те, що у Києві нікого не залишилося у хореографа, хто би міг на місці вирішувати справи.

Цікаво, що за життя сам танцюрист розповідав, що має дружину, яка набагато молодша за нього. Він із натхненням розповідав про свою кохану, називаючи її найлагіднішими епітетами. Так, як жінка веде непублічне життя, розкривати всі секрети про неї відомий чоловік не хотів. Де вона зараз і чому навіть після кончини милого не представилася його прихильникам — не відомо.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини