Епопея з могилою Григорія Чапкіса продовжується: землю закатали в бетон, замість пам’ятника скромний портрет

Григорія Чапкіса немає вже понад 2 роки і у 2023-му вибухнув скандал з місцем спочивання зірки: скромна могила видалася багатьом занедбаною. Що змінилося з моменту публікації резонансних кадрів?

2023 рік приніс нові обурення громадськості, пов’язані зі смертю великого хореографа Григорія Чапкіса. Легендарний артист помер два роки тому, але його могила на Байковому кладовищі досі залишалася без пам’ятника. Ба більше, на кадрах, які облетіли всю мережу можна було побачити, що не було кому навіть прибрати згнилі квіти на місці спочивання. Гостроти всій цій історії додавало ще й те, що танцюрист свої останні роки доживав разом з моложавою обраницею, яку кохав понад усе і взяв у дружини.

Волонтер Максим Левченко показав могилу легендарного Григорія Чапкіса
Волонтер Максим Левченко показав могилу легендарного Григорія Чапкіса на початку 2023

Ще у травні цього року родичка Григорія розповідала, що родина збирається встановити йому монумент на місце його останньому спочинку. Лілія Чапкіс, донька легендарного хореографа, зазначала, що на кладовищі розпочалися роботи. Проєкт, за її словами, було розроблено, а роботи не починалися лиш через погодні умови. Контролювати процес, як повідомила наступниці артиста, у Києві нікому, адже родичі селебріті за кордоном, а у столиці нікого не лишилося. Обіцяли закарбувати батька у миті його легендарного “повзунця”.

Як виглядає зараз могила Григорія Чапкіса?

Редакція сайту “Новий доктор” вирішила провідати артиста цього жовтня. Знайти, де спочиває хореограф, виявилося ще тим квестом, адже пам’ятника досі немає, а саме місце спочивання візуально губиться, адже цвинтар розширився і тепер хореограф сусідствує з трагічно загиблим у 2022-му році Денисом Монастирським та іншими представниками керівництва МВС, які також летіли над Броварами минулого вересня. На фоні їхніх білосніжних монументах, ледь можна помітити скромний друкований портрет Григорія.

Як зараз виглядає могила Чапкіса: фото редакції Добрі новини

Видно, що роботи з облаштування пам’ятника лише почалися. Та зараз є лише фундамент, залитий бетоном, а жодного іншого облаштування не було помітно.

Власне могила виглядає далеко не так, як можна було очікувати. Лише скромна табличка свідчить про те, що тут спочиває великий хореограф. Інформація на ній обмежена лише ім’ям і прізвищем артиста. Навіть дати його народження немає.

Мабуть, поки фундамент пам’ятника залишається залитим бетоном, ця епопея буде тривати. Сподіваємося, що невдовзі можна буде побачити справжній пам’ятник, який буде відповідати величі і таланту Григорія Чапкіса.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини