Ніякої дієти: Злата Огнєвіч показала ідеальну вечерю, в якій зірка страви– макарони. Рецепт пасти від зірки

Існує думка, що якщо ти хочеш схуднути, то відмовся від вживання макаронних виробів. Але цей стереотип на особистому прикладі спростовує українська співачка та телеведуча Злата Огнєвіч.

Практично кожна представниця слабкої статі хоча б раз у житті сідала на дієту, виключаючи зі свого раціону борошняне, солодке, копчене та інші продукти, від яких, на думку більшості, середньостатистична людина набирає зайву вагу.

Макаронні вироби в списку “заборон” завжди посідали мало не лідируючі позиції. Але…

…Гастрономія, як, зокрема, і медицина, – до кінця не вивчена, тому висновки ґрунтуються на практичних результатах і багаторічних спостереженнях.

Сьогодні, напевно, для багатьох буде відкриттям, що не від усіх макаронних виробів набираються зайві кіло. І тому є маса підтверджень.

Макаронні вироби групи А містять рослинну клітковину і корисні для організму
Макаронні вироби групи А містять рослинну клітковину і корисні для організму

Йдеться про макаронні вироби, виготовлені з твердих сортів пшениці. На упаковках вони позначаються по-різному: “durum”, “група “А”, “semolina di grano duro”, “пшениця твердих сортів”. Можна і візуально спробувати їх визначити й не мучачи себе читанням дрібного шрифту на пачці. Хоча теж придивитися доведеться: на самих макаронних виробах ви помітите темні вкраплення.

Такі макаронні вироби містять рослинну клітковину і корисні для організму, особливо для шлунково-кишкового тракту. Навіть і дієтологи радять їсти їх тим, хто бореться із зайвою вагою. Але не переварюйте їх, доводячи до кашоподібного стану, вони мають бути трішки твердими.

Про користь поїдання макаронних виробів із твердих сортів пшениці на власному досвіді знають і манекенниці, і попдіви, і актриси. Тут головне – з чим їх їсти. Адже за своєю калорійністю ці продукти можуть виявитися в рази меншими, ніж, наприклад, соуси або сир, з якими їх подають.

Ніякої дієти: Злата Огнєвіч показала ідеальну вечерю, в якій зірка страви — макарони
Ніякої дієти: Злата Огнєвіч показала ідеальну вечерю, в якій зірка страви — макарони

Своїм рецептом пасти, яку полюбляє готувати на вечерю, днями в сторісі Instagram поділилася зі своїми підписниками популярна українська співачка Злата Огнєвіч (на фото).

Її рецепт пасти доволі простий і водночас корисний: спагеті з твердих сортів пшениці, натертий на тертці шматочок напівтвердого сиру, свіжі помідори чері (замість кетчупу чи томатної пасти) та мікрозелень (скоріш за все, пророщена редиска, але, як на мене, підійде і будь-яка інша зелень).

А ще, на думку зірки української естради, вечерю робить приємною та корисною гарний настрій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини