“Це не просто збір грошей”: Позитив та інші артисти вимагають, аби їх випустили за кордон з України

Після скандальної ситуації з коміком-зрадником, який обманом покинув Україну і не планує повертатися, Мінкульт заборонив українським артистам-чоловікам покидати територію України.

Днями, українська спільнота була обурена поведінкою одного з коміків. Андрій Щегель, в якого було багато прихильників, розповів в інтерв’ю Роману Скрипіну про те, що він обманом покинув Україну і ані трохи про це не шкодує. Ба більше, хлопець також розповів, що він вже отримав три повістки, тому його повернення в Україну буде точно не найближчим часом.

На цю ситуацію швидко відреагувало Міністерство культури України з новими правилами виїзду за кордон для українських артистів. Тепер всі артисти чоловічої статі не мають можливість їздити з концертами навіть в рамках благодійності, якщо вони відбуваються за межами території України. Відповідне рішення опубліковане на офіційному сайті.

Позитив обурився через заборону Мінкульту
Позитив обурився через заборону Мінкульту

Українські артисти обурені таким рішенням через одного зрадника. Не став мовчати про цю ситуацію співак Позитив, який звернувся у соціальних мережах не лише до своїх прихильників, але й до влади з проханням скасувати, або переглянути правила для чоловіків-артистів. За його словами, концерти – це не лише благодійність, а велика можливість розповісти про Україну на цілий світ, завдяки творчості, яку проповідують артисти.

Позитив розповів, що завдяки благодійним концертам були зібрано немаленькі суми, які пішли на купівлю медичного обладнання та багато іншого. Свою думку з цього приводу висловив український комік Андрій Лузан:

“Я мовчав з цього інфоприводу, як мовчав колись через висловлювання Щегеля в бік моєї команди, але цей його вчинок нашкодив не лише артистам, але й військовим, які не отримали всю ту допомогу, яку нормальні артисти та коміки могли надати на гроші, отримані з турів. Для мене це персональна образа”, – написав Андрій в Мережі.

Артисти прокоментували заборону про виїзд
Артисти прокоментували заборону про виїзд

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини