У мережі показали могилу Григорія Чапкіса: за два роки після прощання памʼятник так і не зʼявився

Григорій Чапкіс пішов з життя у 2021-му році і ця сумна подія не лишила байдужим нікого з українців. Втім, нещодавно показали останній прихисток зірки, де навіть немає пам'ятника.

Григорій Чапкіс. Герой цього матеріалу став справжньою легендою нашої сцени. І хоча танцюрист народився у Кишиневі, всю свою творчість та майже все своє життя він присвятив саме Україні. А опинився він тут дуже випадково. Вертаючись з евакуації під час Другої світової війни, його чимала родина несподівано захворіла і вимушено лишилася у Києві.

Наш гопак у виконанні молодого хореографа став дійсно видовищним, а “повзунець” Чапкіса — його візитівкою. До речі, саме, як представник України він був одним із небагатьох мешканців Радянського союзу, яким вдалося подолати “залізну завісу” із заходом.

Чапкіса дуже шанували його знайомі та друзі
У мережі показали занедбану могилу Григорія Чапкіса

Григорія Миколайовича, здавалося, любила вся наша країна. Проте, нещодавно один з ТікТок блогерів показав, наскільки занедбаним є місце останнього прихистку знаменитості. Схоже, що за могилою зірки взагалі ніхто не доглядає, адже на потрісканій землі валяються квіти, а за два роки рідні хореографа не поставили навіть пам’ятника своїй близькій людині.

Цікаво, що немає навіть хреста, але блогер аргументує це тим, що танцюрист мав єврейське коріння і тому стоять просто вінки. Втім, чоловік, який зняв останній прихисток, говорить, що дуже дивно, що сім’я Чапкіса не потурбувалася навіть про елементарний порядок на цвинтарі. Тим паче, що перед смертю хореограф не був одинаком, а мав молодшу від себе дружину.

У мережі показали занедбану могилу Григорія Чапкіса

Є також і син у танцюриста. Щоправда, він мешкає у Штатах. Можемо лише припустити, що через воєнні дії він не зміг приїхати до тата.

Нагадаємо, що у Григорія Чапкіса є також дочка. Проте, про неї вже давно нічого не чутно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини