Що їдять президенти й світові лідери: Євген Клопотенко розповів, чим годує політиків, які відвідують Україну

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів про досвід готування для світових лідерів, які приїжджають до України з офіційними візитами. Що їдять перші люди світу?

За останній рік до України з офіційними візитами прибувала чимала кількість світових лідерів та дипломатів. Читаючи новини про ту чи іншу зустріч, люди здебільшого замислюються виключно про політичну складову ситуації. Втім, обговорюючи важливі геополітичні питання, навіть першим людям світу хочеться смачно поїсти.

В Україні для важливих гостей готують у ресторанах Євгена Клопотенка, відомого українського кулінара й у минулому зірки “МастерШеф”. У нещодавньому випуску “Тихого вечора з Оленою Кравець” знаменитість розповів, що вони з командою готують для тих чи інших політиків та гостей з усього світу.

Євген Клопотенко розповів, що готує для світових лідерів і політиків
Євген Клопотенко розповів, що готує для світових лідерів і політиків

Важливі гості прибувають до України на потягах Укрзалізниці. Саме у вагонах політикам і дипломатам подають страви, приготовані в одних із найкращих ресторанів країни. Проте, зізнався в студії Олени Кравець Клопотенко, вони з командою ніколи не знають, для кого саме готують. Імена гостей, яким подаватимуться страви, не розголошують з міркувань безпеки.

Знаменитий кулінар зізнався, що вони дізнаються, для кого готували, вже після візиту. Єдине, що повідомляють команді – вподобання у їжі. Так, наприклад, пригадав Євген Клопотенко, можуть сказати, що людина, для якої потрібно приготувати страву, не їсть ті чи інші продукти, більше ж команді не повідомляють нічого.

Євген Клопотенко розповів, що їдять закордонні гості в Україні
Євген Клопотенко розповів, що їдять закордонні гості в Україні

Крім того, в студії Олени Кравець відомий український кулінар розповів і про те, чим саме годує міжнародних гостей. Євген Клопотенко зазначив, що у них із командою вже давно розроблене спеціальне меню, а провідників у потязі вони навіть навчали правильно подавати ті чи інші ресторанні страви.

“У нас є меню розроблене, там 10 страв. Борщ, сирники, ребра, тушковані у квасі, десерт з запеченого яблука з бринзою, – розповів Євген Клопотенко, – це ресторанне меню”.

До слова, знаменитість зазначив, що у ресторані склали список усіх важливих гостей, яких за останні понад пів року доводилось годувати. До цього списку входять і президент Європарламенту, і Орландо Блум, і багато інших відомих персон.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини