Зірка 1+1 Марічка Падалко вперше зізналася, що раніше була російськомовною: “Я вам скажу чесно”

З нагоди Дня Незалежності України відома телеведуча Марічка Падалко стала амбасадоркою акції "Біжу за мову" та зізналася під час інтерв'ю для телемарафону "Єдині новини", коли сама почала розмовляти українською мовою.

47-річна телеведуча “плюсів” Марічка Падалко, яка сама багато разів була учасницею різноманітних забігів, цього року стала амбасадоркою акції “Біжу за мову”.

Зазначимо, що до цієї акції, ініціатором якої традиційно виступив Всеукраїнський рух “Єдині” та яка цьогоріч триватиме до 15 вересня, доєдналися понад 600 українців, у т.ч. з Херсонщини та Харківщини, й іноземців з різних країн Світу.

Днями у соцмережах з’явилося відео інтерв’ю з Марічкою, де вона розповіла про те, як сама, бувши російськомовною, почала говорити українською та як подала мовний бар’єр її родина.

Популярна медійниця народилася у 1976 році в Києві, де й проживала її сім’я. Мати телеведучої за фахом вчителька іноземних мов, а тато – багато років перекладав англійську. Тому другою мовою, якою вільно володіли її батьки, була англійська.

“Останні люди, з якими я перейшла на українську мову, це були мої батьки, – зізнається Марічка Падалко. – І з ними я перейшла після 24 лютого”.

При цьому, зі слів ведучої “1+1 “, своїх дітей вона з самого початку виховує українською мовою. А їх у неї з чоловіком Єгором Соболєвим (екснардеп, а нині військовим Збройних Сил України – прим.) – троє: син Михайло та дві донечки – Марія та Катерина.

“Складно перейти на українську мову з тим, з ким ти говорив російською дуже багато років…”, – ділиться особистим досвідом телезірка “плюсів”.

Але, як резюмує свою відверту промову Марічка Падалко: “…Найпростіше перейти на українську з новонародженою дитиною”.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини