Перемагаємо всюди: український борщ отримав нагороду “найкраща національна страва” на конкурсі в Японії

Наш борщ – це не просто їжа, це ціла історія нації. Його рецепт дуже простий, але сама страва не є простою, адже саме вона стала ще однією українською зброєю.

Український борщ пригорнув на себе увагу ще з часів Київської Русі, коли українці добували багато овочів, фруктів та інших продуктів для харчування і життя. Однак його рецептура з самого початку не була такою, як заведено вважати зараз. Оскільки в ті часи не було такого розмаїття та доступності продуктів, борщ готувався без м’яса та картоплі.

Український борщ отримав нагороду
Український борщ отримав нагороду

Згодом до буряку, моркви, капусти та петрушки приєдналась картопля, а у святкові дні сметана та м’ясо. Згодом українці почали додавати до страви ще й сало, адже воно додавало неймовірного колоритного смаку страві. А вже після вдалих козацьких походів почали додавати часник та спеції. От тоді борщ і став повноцінною та незамінною по сьогоднішній день стравою української кухні.

Український борщ отримав нагороду
Український борщ отримав нагороду

До того ж минулого року борщ потрапив у дві цікаві історії і як завжди, одна хороша, інша погана. Тож, почнемо з приємної.

Минулого року на честь дня суборбітального польоту Джефа Безоса 20 липня 2021 року українська мережа супермаркетів “Сільпо” запустила у стратосферу український борщ та гречаний багет. Це було зроблено для того, щоб всі світи дізнались, що “український борщ – це космос”. Та звісно, як гарний піар для мережі.

І погана новина складається з того, що знов росія оголосила, що це їх страва та навіть оголосила війну. В якій, до речі, програла, бо борщ – це Україна.

Український борщ отримав наогороду
Український борщ отримав наогороду

Таким чином в цьому році борщ отримав японську нагороду “найкраща національна страва з місцевих продуктів”. Це сталося час кулінарного змагання в межах фуд-освітнього форуму та кулінарного конкурсу “World Chef King Summit” у Японії.

До того ж варто зазначити, що всі зібрані кошти з цього форуму будуть відправлені на потреби ЗСУ та на закупку теплогенераторів. Тож, перемога до нас все ближче й ближче.

 

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини