Список продуктів, які подешевшають в 2023 році в Україні: гречка та яйця більше не коштують як хмарочос

У 2023 році експерти пророкують різке падіння цін на деякі продукти. Зокрема, на яйця та гречку. Які ще продукти потрапили до списку - читайте далі.

В зв’яку з повномасштабним вторгенням, в Україні різко подорожчали продукти, але Світлана Литвин, що є аналітиком з аграрного бізнесу України повідомила, які три найголовніші продукти можуть подешевшати у 2023 році: борошно, яйця та гречана крупа.

“Аграрії вже зібрали дуже хороший врожай, ціни на гречку вже почали по-трохи падати, тому такої стабільності чекаємо у 2023 році. Люди, що займаються птахо-фабриками, почали збільшувати кількість кур, які несуть яйця. Це значно стабілізує ситуацію в країні та покращить життя мільйонів громадян”, – розповідає Світлана.

Щодо борошна, ціни на нього вже фіксовано зменшилися порівняно з жовтнем 2022 року. Тому такий спад прогнозується й на 2023 рік, адже, не дивлячись на кризову ситуацію зі світлом, виробництва працюють та стають на ноги в таких тяжких умовах, що є зараз.

Ці продукти повинні стати дешевшими у 2023 році
Ці продукти повинні стати дешевшими у 2023 році

Попри те, що експерти нещодавно говорили про збільшення цін на всі продукти, Світлана впевнена в зворотньому. Один з експертів говорив, що в листопаді великий ріст цін припадатиме на фрукти та овочі – близько 30%, а борошно та хліб зросуть у ціні аж на цілих 20%.

Окрім цього, прогнозувалось зростання цін на масло та олію – 15-20% приросту, але поки такий великий скачок у ціні не був поміченим. Щодо м’яса – ціни повинні були зрости на рекордних 43%, але ціна піднялась не дуже високо.

Сподіваємось на те, що слова ескпертів – правда і на Україну чекають кращі часи. Всі українці зможуть без проблем здіснювати покупки у магазині та виходити зі всіма необхідними продуктами для щасливого існування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини