Якими продуктами та провізією краще запастися у період блекауту: список невеликий, але знадобиться усе

Для того, аби не залишитись без всього необхідного під час чергового аварійного відключення світла, радимо зробити закупи у магазині необхідною провізією.

По всій Україні трапляються аварійні відключення світла, до яких потрібно бути завжди готовими, бо це може затягнутися не на дві годинки, а значно на довше. Що обов’язково потрібно мати в себе вдома перед вимкненням електроенергії?

Обов’язково зробіть великий запас питної та звичайної води для себе та всієї родини. Щоб можна було помитися, якщо не буде води, а також пити, якщо замучить спрага. Як відомо, норма питної води, яку потрібно щодня вживати – 2 літри.

Наберіть воду у великі бутлі
Наберіть воду у великі бутлі

Закупіться продуктами, які не потрібно зберігати у холодильнику. Консервована риба, м’ясо та паштет врятують вас від голоду, якщо дуже довго буде тривати блекаут. Не забувайте про хатніх улюбленців. Консерви та корм для тварин також потрібно придбати з запасом.

Підготуйте аптечку для екстренних випадків. Пластир, бинти, перекис водню, спиртовий розчин та інші базові речі повинні бути у кожного вдома, якщо ви випадково травмуєтеся у темряві.

Організуйте собі освітлення вдома. В магазині з дешевими цінами ви можете придбати ліхтарики та гірлянди на батарейках. Таке рішення і новорічний настрій може створити і приємну атмосферу вдома.

Маленькі вогники у великій кількості можуть дати хороше освітлення
Маленькі вогники у великій кількості можуть дати хороше освітлення

Джерело енергії. Якщо у вас досі немає павербанку, то придбайте хоча б невеличкий, щоб вистачило підзарядити девайс на годинку чи дві. Також зателефонуйте вашому провайдеру, щоб дізнатися, чи працює інтернет, коли вимикається світло. Якщо так, тоді ви зможете під’єднати роутер до живлення завдяки павербанку і завжди бути на зв’язку.

Для розваги, скачайте на телефон або ноутбук декілька фільмів та серіалів, щоб ви могли провести з родиною час за переглядом кіно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини