Рубрики: Україна

Леся Українка зібрала мільйони гривень за декілька днів: як її “Лісова пісня” встановила рекорд в Україні

Леся Українка, якби дізналася, що її "Лісова пісня" встановила український рекорд, стала би найщасливішою письменницею України. Як таке можливо?

Кожен школяр знає, що “Лісова пісня” – це п’єса, написана Лесею Українкою в 1911 році. Вперше цю п’єсу поставили в 1918 році в Київському драматичному театрі та продовжують показувати до сих пір в кожному куточку України та за її межами.

Цього разу, режисери вирішили піти далі та створили мультфільм, присвячений “Лісовій пісні”. В прокат мультфільм вийшов 2 березня 2023 року і редакція сайту Добрі новини з’ясувала, скільки грошей змогла зібрати мультиплікаційна п’єса відомої української письменниці.

Лісова пісня встановила рекорд України

За перші вихідні прокату в кінотеатрах, картина зібрала майже 25 мільйонів гривень. Це офіційний рекорд касового збору вітчизняного продукту за результатами першого вікенду. 4 та 5 березня на “Мавку. Лісову пісню” було продано понад 189 тисяч квитків. Критики порівняли “Мавку” з “Щедриком”, який, на думку багатьох критиків, став найуспішнішим в кінопрокаті. Попри це, “Щедрик” за перший вікенд зібрав лише 84 тисячі глядачів та 10,6 мільйонів гривень. Це вдвічі менше, ніж картина за мотивом п’єси Лесі Українки.

Крім України, “Мавка” буде представлена в більше, ніж 20 країнах світу: США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Македонія, Сербія та багато інших країн зможуть насолодитися українським мультфільмом.

Як Мавка Лесі Українки встановила всеукраїнський рекорд

Також відомо, що анімаційний мультфільм був створений за підримки Державного агенства України з кіно, Агенства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку, а генеральним партнером проєкту є телеканал 1+1.

Поділитися