Рубрики: Україна

Як раніше вже не буде: в українських школах змінять кількість предметів для вивчення

Стало відомо, що в українських школах планують змінити кількість предметів для дітей. Тепер їх стане менше, щоб діти могли сфокусуватися на тих предметах, які дійсно важливі.

Днями стало відомо, що міністр освіти та науки Оксен Лісовий запропонував обговорити важливість питання, що стосується кількості предметів в школі для дітей. За словами міністра, зараз в дітей занадто велике навантаження на дистанційному навчанні, через яке неможливо ідеально підготуватися до кожного з предметів.

Оксен каже, що зараз діти в умовах повномасштабного вторгнення отримують велике наважантаження з психологічної точки зору. Саме тому варто переглянути питання про скорочення предметів, для полегшення їх вивчення.

Кількість наук для дітей буде значно зменшена

Чоловік наголошує на тому, що зараз в школярів 7-9 класів близько 20 предметів. Таку кількість наук дуже складно вивчити в тих умовах, в яких перебувають діти зараз. Більшість з них зазнали стресу через події в країні і не можуть нормально готуватися до кожного предмета. Увага учнів розсіюється і потрібно прикласти багато зусиль для того, щоб зробити домашнє завдання та добре вивчити ту чи іншу тему.

Також міністр додає, що дуже важливо оптимізувати навчальну програму для того, щоб зрозуміти, яку кількість навантажень діти отримують під час уроків та під час домашньої роботи. Відомо, що в 2027 році учні старшої школи зможуть самостійно обирати профільний для себе предмет та забирати “непотрібні” для себе науки, щоб не відволікатися на їхнє вивчення, а більше часу присявити саме основним задачам.

В українських школах змінюють кількість предметів

Користувачі в Мережі почали ділитися власними думками та спостереженнями стосовно навчання їхніх дітей у іноземних школах. Один чоловік розповів, що його син, під час навчання у п’ятому класі в німецькій школі, встиг відпочити, відвідати спортивне заняття, а потім приступити до виконання домашнього завдання, в той час, як в Україні він ледь встигає після школи зробити власні справи і доводиться до ночі сидіти з зошитами та книжками, щоб виконати велику кількість домашнього завдання.

Питання про скорочення предметів у школах планують поставити на розгляд, щоб полегшити дітям навчання і зробити так, щоб воно проходило з радістю та користю, а не великими навантаженнями, в першу чергу, на нервову систему дітей.

Поділитися