Нові ціни на цукор, сіль і борошно в 2023 році: в українських супермаркетах змінилася цінова політика

Регулярна інфляція не дає змоги перепочити від постійних змін на продуктові ціни. Щойно звикаємо до стабільної вартості продуктів - ціни починають або рости, або падати.

В Україні продовжуть зростати ціни на одні з найважливіших продуктів для українців. Як змінилися ціни на борошно, цукор та сіль в лютому 2023 року? Редакція сайту Добрі новини з’ясувала, що залишилось незмінним, а на що тепер потрібно відкладати гроші.

За статистикою, ціна на сіль поки залишається незмінною. За одним кілограмом солі з листопада 2022 року закріпилася своя стала ціна – 32 гривні 55 копійок. Якщо порівнювати ціни в супермаркетах, то сіль можна придбрати від 27 гривень 60 копійок до 37 гривень за кілограм солі.

Як змінилися ціни на продукти в 2023 році
Як змінилися ціни на продукти в 2023 році

З цукром виходить майже така ж стабільна та позитивна ситуація. Ціни на цей продукт харчування вже близько шести місяців тримаються в одному ціновому діапозоні, що не може не тішити, попри те, що ціна все одно є великою. На початку осені за один кілограм цукру українці могли заплатити 34 гривень 60 копійок, а в лютому 2023 року ціна на цукор становить 33 гривні 67 копійок.

А от з борошном все не так просто. Ціни на цей продукти продовжуть невпинно зростати до небес. Якщо порівняти ціни на цей продукт в січні та лютому 2023 року, то ціна вже змінилася з 21 гривні 45 копійок та 22 гривні 50 копійок за один кілограм борошна. Сподіваємося, що ціни на борошно також почнуть змінюватися в кращий для українців бік.

Як змінилися ціни на продукти
Як змінилися ціни на продукти

Спецілісти зазначають, що стабільність більшості продуктів харчування в одному ціновому діапазоні – це хороші новини. Звісно, хотілось би, щоб ціни почали зменшуватися, але зараз потрібно радіти тому, що вони не починають й далі зростати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини