Навчальний рік 2023: в українських школах змінили дату літніх канікул і кількість класів

Міністерство освіти анонсувало нововведення. Як зміниться навчальний процес, хто виступає проти того, аби прибирати предмети з програми та коли почнуться канікули?

Як відомо, з 2016-го року в Україні триває масштабна реформа освіти. Цього року анонсували нові зміни у навчанні школярів. Деякі викликали неабиякий резонанс.

Зокрема пропозиція скоротити кількість предметів, яка поступила від нового очільника МОН Оксена Лісового, викликала чимале обговорення та бурхливу реакцію у громадськості. Серед аргументів “за” — зниження навантаження на учнів.

В українських школах змінили дату літніх канікул і кількість класів

У коментарях до публікації своєю думкою поділилися користувачі соціальних мереж, висловивши аргумент “проти”, головною тезою якого є питання про те, куди подіти вчителів, чиї дисципліни будуть скорочувати.

Втім, ще більш гучною новиною стало те, що школярів з 2024-го року можуть перевести на 12-річну систему навчання. Якщо коротко, сенс додаткового року у тому, щоб поглибити знання учнів у профільних предметах, а також заповнити пробіли у знаннях, які виникли внаслідок пандемії та війни. Проте, 12-й клас з’явиться лише у 2027-му, як і було раніше анонсовано.

В українських школах змінили дату літніх канікул і кількість класів

А ось інформація стосовно літніх канікул і дійсно підтвердилася. Відпочивати діти будуть вже з 25-го травня, але тільки не абітурієнти. Разом із цим стало відомо, що навчальні заклади мають право самі регулювати дати завершення учбового року, з огляду на ситуацію в регіоні та потенційну загрозу від ворога. Також приватні школи можуть самостійно регулювати і визначати, коли пролунає “останній дзвоник”.

Нагадаємо, що наступний навчальний рік почнеться без змін, традиційно 1-го вересня. Крім цього, у школярів будуть вихідні на державні свята.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини