Як раніше вже не буде: в українських школах збільшили термін навчання на 1 місяць. Деталі

Українських школярів знову чекають зміні: на цей раз мова йде про продовження навчального процесу на цілий місяць. Кого торкнуться зміни і чи дійсно останній дзвоник у 2024 буде аж наприкінці червня?

Українська освіта сьогодні, як ніколи переживає чимало змін. Наші педагоги навчилися попри все проводити уроки, заспокоювати дітлахів та розраджувати їх у часи тривог і блекаутів. Учні також адаптувалися до нового способу отримання знань та старанно відвідують онлайн уроки. Втім, все одно це не замінить затишних занять в улюблених класах, спілкування з однолітками. Вчителям також потрібен простір та жива аудиторія, якій корисніше засвоювати знання на очних заняттях. Всі помітили, що “дистанційка” вплинула і на якість отримання освіти, і на соціальні навички.

В уряді вже давно дискутують про те, що необхідно знайти можливість, аби діти надолужили упущене за часи карантину та повномасштабного вторгнення. Подейкували, що навіть впровадять 12-й рік навчання для хлопчиків та дівчат раніше анонсованого 2027-го року.

В уряді розповіли, які зміни будуть у школах у 2023-2024 навчальному році

Проте це все лишилося на стадії обговорення, коли стало відомо, що було вирішено продовжити навчальний рік 2023-2024.

Одним з перших новиною поділився прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі. Так стало відомо, що за парти українські діти сядуть 1 вересня 2023, а складуть підручники та зошити аж 28 червня 2024. Тобто уроки триватимуть не 9 місяців, а цілих 10.

В українських школах змінили дату кінця літніх канікул
В уряді анонсували збільшення навчального року на цілий місяць

Також питанням номер один лишається безпека дітей, педагогічного колективу. Нині не всі школи в Україні мають укриття. Зараз це найголовніша задача для місцевої влади та громад.

Цікаву цифру назвав пан Шмигаль: для того, щоб максимально убезпечити було виділено 1,5 мільярдів гривень. Цікаво, якою буде ситуація з укриттями у школах в кінці літа та як буде організовано навчальний процес.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини