Як раніше вже не буде: в українських супермаркетах назвали нові ціни на продукти восени 2023

Ціни на продукти – болюче питання для кожного українця, особливо, в умовах повномасштабного вторгнення. Експерти розповіли, як зміняться ціни восени.

Як в будь-якій країні в Україні одним з найголовніших питань залишаються запитання про ціни на продукти. Зараз активно триває сезон врожаїв, тому супермаркети переповнені всіма необхідними продуктами для приготування тих чи інших страв, але люди активніше починають скуповувати товари в магазинах, бо не знають, чого очікувати від цін та чи будуть головні для споживання товари такими ж доступними для кожного, як раніше.

Продавці кажуть, що люди купують більше томатів, огірків та інших овочів для того, щоб зробити консервацію на зиму. Це дуже вигідно, оскільки овочі взимку не такі доступні, як влітку та восени, оскільки врожайність значно падає через довготривалі та сильні морози.

Як зміняться ціни на продукти в супермаркетах
Як зміняться ціни на продукти в супермаркетах

Зараз в супермаркетах найменші ціни на продукти, тому українцям вигідно робити закупи кожного тижня. Головний експерт з економічних питань Олег Пендзин переконаний, що саме зараз ідеальний час для того, щоб робити великі закупи для зимової пори. Чоловік каже, що якщо вересень продовжить бути теплим, то ціни триматимуться в такому ж діапазоні, як зараз.

“Якщо почнуться дощі та холоди, то запаси з відкритого ґрунту закінчаться і ціни дуже швидко зростають”, – каже Олег.

Інші аналітики кажуть, що ціни не будуть зростати завдяки хорошій погоді. Взимку, звісно, очікується підняття цін, але не так сильно, як минулого року. Експерти переконані, що стабільними точно залишаться ціни на картоплю та цибулю, тому за це можна не перейматися. Що стосується томатів з огірками та інших овочевих культур – тут неоднозначна ситуація, але експерти переконують, що все буде добре.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини