В Україні ціни на молочку далі зростатимуть: які продукти можуть бути в дефіциті восени та взимку

Впродовж останніх років в Україні все більше зростають ціни. Цього разу ціни на молочні продукти збільшаться у кілька разів. Експерти розповіли, чого варто очікувати.

Останнім часом українці збентежені стрімким зростанням цін на базові продукти харчування. Один з експертів та аналітик молочних ринків Максим Фастєєв каже, що велике зростання цін саме на молочку спровоковане великою динамікою закупівельних цін сирого молока. Відповідно, змінюється попит та пропозиція на молочні продукти.

Чоловік каже, що велика спека у серпні дуже сильно вплинула на показники виробництва сирого молока. Був значний тепловий удар, який приніс чимало збитків, оскільки від нього постраждали корови. Крім цього, останні місяці попит на молочну продукцію сильно зростав.

“Нова хвиля українців, які повернулися з-за кордону перед початком навчального року стали ледь не головною причиною активного продажу сирів”, – каже Максим.

Ціни на молочку восени 2023 року: чого очікувати українцям
Ціни на молочку восени 2023 року: чого очікувати українцям

У вересні ціни на продукти суттєво знизились через знижки. Відповідно, зʼявився більший попит на цю продукцію і виробники почали більше закуповувати сировину для виробництва того чи іншого молочного продукту. У звʼязку з таким попитом на сировину почали зростати ціни і тепер це суттєво відчують самі споживачі.

На 20-25% виростуть ціни на молоко, вершкове масло та яйця. Ціни на кефір, сметану, йогурти на кисломолочний сир вже підросли, але експерти кажуть, що вони продовжать зростати. Кефір зараз коштує близко 40 гривень, за сметану потрібно буде віддати біля 110 гривень за кілограм. Що стосується йогуртів та кисломолочного сиру – ціни в супермаркетах варіюються від 69 гривень за йогурти і 187 гривень за кисломолочний сир за 1 кілограм продукту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини