Рубрики: Здоров`я

Лікарі хочуть, щоб ви перестали бути залежними від конкретних звичок після 40 років

Звичайно, ваші 40 - це час, щоб озирнутися назад на те, як далеко ви просунулися в житті - і відсвяткувати те життя, яке ви створили для себе. Але 40 років - це також час, щоб подумати про те, як ви хочете прожити ті довгі роки, які у вас залишилися.

Давайте подивимося правді в очі: не все, що ви робили в перші чотири десятиліття, має залишатися з вами в наступні роки. Є багато нездорових звичок, які ви повинні кинутив в свої 40, щоб бути здоровішими, як фізично, так і розумово. Ось деякі з шкідливих звичок, які лікарі хотіли, щоб ви кинули після 40 років.

Вживання алкоголю

Вживати алкоголь у великих кількостях

Ще одна нездорова звичка, від якої потрібно відмовитися, коли тобі виповниться 40 років? Вживання алкоголю у великих кількостях. Скоротіть кількість випитих напоїв до мінімуму, і ви виявите, що виглядаєте і відчуваєте себе набагато молодше, ніж вам є насправді.

Перед сном “зависати ” в телефоні

Ви, напевно, чули це раніше, але варто повторити: дивитися на екрани вночі шкідливо для здоров’я, особливо в ліжку. Мало того, що сині вогні, що випускаються з екранів, шкідливі для нашого процесу сну, тому що вони заважають нашому тілу виробляти мелатонін природним чином, але активне листування в соц. мережах перед сном не викликає ніякого розслаблення.

Лягати спати кожен раз в різний час

Дослідники виявили, що люди з нерегулярним сном, які лягають спати і прокидаються в різний час кожен день, важать більше і мають більш високий рівень цукру в крові, більш високий кров’яний тиск і більш високий ризик серцевого удару та інсульту, ніж у тих, хто має встановлений режим дня.

Халатно ставитися до свого здоров’я

Вам потрібно серйозно ставитися до відвідування лікарів, дотримуватися дієти і займатися спортом, щоб забезпечити собі довге і здорове життя.

Нічний перекус

Перекушувати пізно вночі

Коли ви їсте пізно вночі, ваше тіло не встигає засвоювати їжу, і це порушує роботу важливого ферменту, який грає ключову роль у відновленні шкіри. Щоб шкіра була гладкою і без зморшок на протязі 40 років і старше, намагайтеся уникати жування за 3-4 години до сну.

Оплакувати ознаки старіння

Одне дослідженнянавіть виявило, що у дорослих, які дивилися на старіння позитивно,  в них ймовірність розвитку деменції протягом життя була майже на 50% нижче, ніж у тих, хто вважав старіння негативним.

Використання сонцезахисного крему з низьким SPF (або взагалі не використовувати)

Після того, як вам виповниться 40 років, ви повинні бути дуже уважні в тому, щоб наносити сонцезахисний крем щоразу, коли ви виходите на вулицю – і не тільки влітку. Використання занадто слабкого сонцезахисного крему також може привести до збільшення зморшок і, звичайно, зробити вас більш уразливими для променів сонця, що викликають рак шкіри.

Поділитися