Рубрики: Здоров`я

Чому не можна спати на дивані або як замість сну отримати проблеми зі здоров’ям

Чому не можна спати на дивані? Ці меблі є чи не в кожній маленькій квартирі, однак медики не рекомендують влаштовувати на них спальне місце і цьому є кілька причин.

Диван-ліжко присутній в більшості квартир, причому як в радянських, так і в просто маленьких. Вони — справжній порятунок для невеликих кімнат, адже вдень виконують функцію головного атрибута вітальні, а вночі стають повноцінним ліжком. Однак медики не поділяють любові до таких меблів і в нашій сьогоднішній статті ми розповімо, чому не можна спати на дивані.

Медики не рекомендують спати на дивані

Головні причини заборони

Американські фахівці Асоціації здорового сну впевнені, що по комфорту і можливості повноцінно відпочити ніщо не зрівняється з ліжком з якісним матрацом.

Справа в тому, що тільки воно забезпечує правильну підтримку хребта, яка дуже важлива для нічного відпочинку. Через нерівномірне навантаження на тіло порушується кровообіг в кінцівках, виникають болі в спині. Це головна причина заборони, але і це ще не все:

  1. В оббивці дивана накопичується багато пилу і постійне накривання покривалом повністю не вирішує дану проблему. Так для пилових кліщів виникає сприятливе середовище, але ж ці малоприємні паразити є потужним алергеном.
  2. Одночасне використання диван-ліжка в якості спального і гостьового місця негігієнічно. Коли ви сидите на ньому перед телевізором і п’єте чай з печивом, крихти і бризки осідають на оббивці. Забруднюється вона також від сумок і робочого одягу, якщо у вас є звичка ставити їх туди. Так тканинна на поверхні меблів стає джерелом хвороботворних бактерій.
  3. Кожен згин — нерівність, яка погано позначається на стані спини і хребта.
За рівнем комфорту зі сном на ліжку не зрівняються жодні інші меблі

Як зробити диван безпечним для сну

Якщо можливості перебратися на ліжко немає, подбайте про такі моменти:

  • Застеляйте диван щільним покривалом, щоб мінімізувати забруднення.
  • Намагайтеся не пити і не їсти на спальному місці.
  • Не дозволяйте домашнім тваринам забиратися на м’які меблі.
  • Регулярно очищайте оббивку професійними засобами.
  • Пам’ятайте про своєчасну заміну постільної білизни.
Поділитися
Опубліковано