Всесвітній день серця: що за свято 29го вересня

Мало хто знає, але сьогодні Всесвітній день серця. Що ж це таке і як його святкувати?

Історія і традиції свята

29е вересня стало знаменною датою зовсім недавно, на кордоні ХХ і XXI століть, з ініціативи Всесвітньої організації серця (World Heart Federation). Всесвітня асоціація охорони здоров’я (ВООЗ) і ЮНЕСКО підтримали дану витівку і організували 29го вересня певне свято, яке на цей період часу відзначається в більш ніж 100 країнах. Свято було створено на підтримку всіх, хто страждає серцево-судинними захворюваннями, так як вони є основною причиною смертей в світі (в середньому 18 млн людей помирає від хвороб серця щорічно). Всесвітній день серця був введений з метою нагадати про профілактику на глобальному та індивідуальному рівні і поширити цю ідею.

захід
Захід

У країнах, де відзначають 29е вересня, в цей день проводять безліч заходів, на яких розповідають про небезпеку серцево-судинних захворювань і про методи боротьби з ними. Різноманітні вебінари і лекції, спортивні змагання і виставки, які можуть бути організовані як ЮНЕСКО або ВООЗ, так і місцевими організаціями з охорони здоров’я. Також в усьому світі проводяться конференції кардіологів, на яких фахівці з усіх куточків світу обмінюються власним досвідом і досягненнями в області кардіології.

В Україні і Росії цей день відзначають, відкриваючи Національний тиждень здорового серця. На публічних заходах розповідають про правильне надання першої допомоги при інсульті, про способи лікування серцево-судинних захворювань, про можливості запобігти проблемам з серцем. У лікарнях проводять безкоштовні медичні огляди, а різні місцеві організації влаштовують заходи, на яких освічують людей про важливість здорового способу життя та пропонують комплекси вправ, які можуть привести до хорошого тонусу серцево-судинної системи.

Бережіть себе і своє здоров’я, адже це є найважливішим, що у вас є.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини