Найпростіші та ефективні способи вилікувати кашель

Кашель є одним з найнеприємніших і дискомфортних симптомів під час хвороби, так як же можна позбутися нього в домашніх умовах?

Аніс

аніс
Аніс

Аніс – це пряність, яка є відмінним відхаркувальний засобом, а також допомагає розріджувати мокроту і тим самим полегшує її вихід з організму. Для лікування необхідно кожну годину приймати 30-50 мл відвару з насіння анісу, зробити його досить просто – 15-20 грам спеції на 1 літр води. Приймати, поки проблема не зникне.

Лимон і часник

Лимон і часник
Лимон і часник

Вельми міцний, але від цього не менш корисний засіб, який миттєво рятує від жахливого кашлю. Для цього потрібно подрібнити головку часнику, потім пропустити через м’ясорубку (або блендер) 2 лимона з шкіркою, але звичайно ж без кісточок. Далі змішати обидва продукти з 1,5 склянками цукру, а потім залити 0,5 літрами пива. Поставте суміш на вже киплячу водяну баню і потримайте її під закритою кришкою десь півгодини. Після необхідно процідити суміш і приймати по одній столовій ложці 3 рази на день за півгодини до прийому їжі.

Брусничний сік

брусничний сік
Брусничний сік

Досить часто для лікування кашлю та виділення мокротиння використовують суміш соку брусниці і невеликої кількості цукру (або меду). Потрібно приймати це кілька разів на день по одній столовій ложці, як вам комфортно. Також рекомендують під час лікування брусничним соком пити замість кип’яченої води або чаю відвар з ягід польовий полуниці, так як він значно посилить ефект і прискорить одужання.

Бережіть себе і дбайте про своє здоров’я, в осінню пору з незрозумілою погодою дуже легко захворіти і страждати від кашлю протягом довгого періоду часу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини