Топ-3 вітамінів, які значно зміцнять ваш імунітет

Всі люди знають, що потрібно вживати в їжу продукти з високим вмістом вітамінів, адже вони так корисні. Однак які ж з них найкращі?

Корисні елементи

Вживання певних продуктів, в яких знаходяться всі необхідні вітаміни, може значно поліпшити стан вашого здоров’я і зміцнити вашу імунну систему. Звичайно, всі потрібні елементи завжди можна купити в найближчій аптеці і приймати по капсулі кілька разів на день, проте найкращим і корисним варіантом буде, якщо ви витягнете вітаміни з безпосередньо самих продуктів.

Вітамін С

Вітамін С
Вітамін С

Один з найважливіших елементів, який відповідає за зміцнення імунної системи, а також активно охороняє її від різноманітних вірусів і шкідливих бактерій. Вітамін С прискорює загоєння ран, контролює процес кровотворення і синтез цілого ряду гормонів. Саме тому взимку так часто рекомендують активно вживати вітамін С, щоб максимально захистити себе від хвороб та інфекцій. Цей мікроелемент міститься в цитрусових, полуниці, капусті та перці, так що його можна отримати як взимку, так і влітку.

Вітамін В6

вітамін В6
Вітамін В6

Він так само бере активну участь в тому, щоб убезпечити організм від різного роду погроз, крім того, цей вітамін є важливою частиною біохімічних реакцій імунної системи. Його можна отримати, вживаючи в їжу м’ясо, рибу (тунець або лосось), зелені овочі і нут.

Вітамін Е

Вітамін Е
Вітамін Е

Цей мікроелемент є одним з найпотужніших антиоксидантів, а, як відомо, цей ефект доводиться вельми до речі в боротьбі проти інфекції, що потрапила в організм. Чим більше в тілі вітаміну Е, тим швидше воно справляється з хворобою. Витягти цей вітамін можна з горіхів, насіння і шпинату.

Звичайно ж, збалансоване харчування з достатнім нормальним вмістом вітамінів та інших поживних речовин може призначити тільки лікар.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини