Як позбутися жиру внизу живота: Марина Боржемська дала поради й ефективні вправи для домашнього тренування

Відома українська фітнес-тренерка відповіла на запитання, яке турбує чи не кожну представницю прекрасної статі. Дієві вправи, які допоможуть прибрати жир внизу живота

Одна з найвідоміших українських фітнес-тренерок України Марина Боржемська не лише займається професійною діяльністю в реальному житті, але й активно веде особистий блог у соціальній мережі Інстаграм. Знаменитість часто ділиться зі своїми підписниками дієвими порадами щодо тренувань і правильного харчування.

Нещодавно на своїй сторінці Марина Боржемська опублікувала допис, присвячений проблемі, яка найбільше турбує багатьох жінок – як позбутись від жиру внизу живота. Фітнес-тренерка поділилась дієвими вправами, які допоможуть у випадку, коли ви правильно харчуєтесь і займаєтесь спортом, але прошарок у проблемній зоні все ще вас турбує. Передусім, порадила Марина Боржемська, ні в якому разі не можна вішати носа.

Марина Боржемська розповіла, як позбутись від жирового прошарку внизу живота
Марина Боржемська розповіла, як позбутись від жирового прошарку внизу живота

Фахівчиня наголосила, що причин, чому вас турбує проблемна зона, може бути безліч.

“Причини накопичення жиру внизу живота можуть бути різними: слабкі м’язи преса, неправильна постава, переїдання, гормональний дисбаланс тощо. Потрібно визначити причину”, – зазначила Боржемська й додала, що найімовірніше розв’язати цю проблему допоможе укріплення м’язів живота.

Вправа 1 – підйом ніг у положенні лежачи. Для виконання цієї вправи потрібно лягти на спину та випрямити руки. Починайте підіймати ноги догори, але не згинайте при цьому свої коліна. Відривайте поперек від підлоги під час виконання. 20 повторень.

Вправа 2 – вертикальні ножиці. Для цієї вправи потрібно лягти рівно на спину та обпертися ліктями. Далі слід підійняти обидві ноги вверх, утворюючи при цьому 90 градусів по відношенню до підлоги. Далі потрібно повільно й без поспіху опускати праву та ліву ноги по черзі. 20 повторень.

Вправа 3 – дотики до стоп у планці. Передусім потрібно зайняти правильне положення. Станьте в класичну планку на рівних руках. Далі поставте свої ноги на ширині плечей. Тепер потрібно підійняти таз догори, при цьому відриваючи руку, та торкаючись до протилежної ноги. Тепер зробіть все те саме, тільки з іншою рукою й ногою. Повторюйте 20 разів.

Марина Боржемська поділилась дієвими вправами для схуднення
Марина Боржемська поділилась дієвими вправами для схуднення

Вправа 4 – підняття колін у планці. Для початку потрібно прийняти позу класичної планки на рівних руках. Тепер підійміть одне коліно й спробуйте дістати ним протилежний лікоть. Знову встаньте в класичну планку й спробуйте зробити все точно навпаки – з іншим коліном та іншим ліктем. Не забувайте, що найголовніше у цій вправі – тримати спину рівно, напружуючи м’язи живота. Повторюйте вправу 20 разів.

Вправа 5 – “човен” на спині. Перш за все, ляжте на спину рівно, а руки розташуйте над своєю головою. Глибоко вдихніть і підійміть обидві свої ноги, залишивши їх у положенні 30 градусів по відношенню до підлоги. Одночасно потрібно підійняти верхню частину корпусу на точно такий самий рівень. Залишайтесь у такій позі 5 секунд та повертайтесь у початкове положення. Повторіть 10 разів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини