Рубрики: Здоров`я

Віброгімнастика Мікуліна для оздоровлення всього організму

Для здоров'я важливо докладати певних зусиль і не завжди вони повинні бути якимись виснажливими. Прикладом послужить одна з вправ академіка Мікуліна.

Сьогодні ми розповімо вам про одну вправу академіка Мікуліна, яка для багатьох вже давно відома і добре знайома, проте вона варта того, щоб нагадувати про неї. Вперше вчений розповів про розроблену віброгімнастику у своїй книзі «Активне довголіття» ще в 1977-му, сам він прожив 90 років. Незважаючи на те що вже пройшло так багато часу, його секрети не втратили актуальності навіть зараз.

Академік Мікулін і його книга

Користь віброгімнастики

За рахунок впливу на активні точки оздоровчий ефект відчувається у всьому організмі, а ось кілька причин для того, щоб вже сьогодні почати займатися за методикою Мікуліна:

  • поліпшення кровообігу;
  • зміцнення стінок судин;
  • розгін лімфи;
  • усунення головного болю і запаморочення;
  • нормалізація артеріального тиску;
  • запобігання розвитку варикозу;
  • зміцнення литкових м’язів і колінних суглобів.

Техніка виконання

Займаємо вихідне положення — встаньте лицем до стіни і притуліть до неї долоні, хоча цього можна і не робити, якщо у вас немає проблем з рівновагою. Починаємо вправу:

  1. Підніміть п’яти над підлогою на 3-5 см, простіше кажучи, встаньте на носочки.
  2. Потім різко опустіть їх, зробивши помірний удар, зрвичайно, щоб вам не було боляче. У цей момент тіло відчує легкий струс і в кровоносній системі відбудеться все теж саме, що виникає під час бігу або швидкої ходи. Так кров отримає додатковий поштовх для руху вгору і не буде застоюватися.
  3. Робіть такі струси не частіше ніж один раз на секунду, занадто високо п’яти піднімати немає сенсу, оскільки ефективніше вправа від цього не стане, а ступні тільки швидше втомляться. Повторіть поштовхи 30 разів, відпочиньте близько 10 секунд, після чого знову виконайте один підхід по 30.
Техніка виконання віброгімнастики Мікуліна

Академік рекомендує виконувати віброгімнастику 3-5 разів на день, до того ж вона буде корисна навіть людям, чия робота пов’язана з розумовою працею. Так ви відновите ясність мислення і підвищите працездатність, адже через 4-5 робочих годин тяжкість в голові починають відчувати навіть самі здорові зі здорових.

Поділитися