Рубрики: Здоров`я

Як виглядають небезпечні родимки, які варто показати лікарю: 15 фото

Найбільш агресивна форма раку шкіри, яка забирає безліч життів — меланома. Розпізнати її на ранніх етапах можна, помітивши зміни родимок.

Меланома — агресивна форма раку шкіри, поширеність якої нижча серед інших шкірних онкологічних захворювань, проте саме вона є основною причиною смерті від раку шкіри. Це навіть за умови, що ймовірність постановки правильного діагнозу з меланомою набагато вища в порівнянні з немеланомними формами — плоскоклітинною і базальноклітинною карциномою.

Як правило, такий вид злоякісних новоутворень розвивається з пігментних клітин меланоцитів, звідси і назва меланоми. Вона небезпечна своїм стрімким поширенням, а її метастази здатні вражати життєво важливі органи за якихось кілька місяців.

Серед сприяючих розвитку раку шкіри чинників варто відзначити такі:

  • велика кількість родимих плям і родимок (невусів);
  • інтенсивний вплив ультрафіолетового випромінювання сонця, особливо, якщо в ранньому дитинстві мали місце періодично повторювані сонячні опіки;
  • генетична схильність;
  • блідий колір обличчя, блакитні очі, руде або світле волосся;
  • постійне травмування родимок.

Вчасно розпізнати небезпечний невус можна навіть самостійно і раніше ми вже писали про те, на що при домашньому огляді слід звертати увагу. Сьогодні ж ми покажемо вам підбірку з 15 фото насторожуючих родимок, які повинні стати приводом для негайного звернення до лікаря.

Як виглядають небезпечні родимки

Якщо раптом ви помітили, що якась із ваших родимок стала рости, змінювати форму і колір, кровоточити, свербіти або на ній з’явилися тріщини і корочка — обов’язково пройдіть обстеження.

Поділитися
Опубліковано