Рубрики: Краса

Об’їдатися і не товстіти: вчені з’ясували, кому переїдання не грозить зайвими кілограмами

Об'їдатися і не товстіти можна, але не всім. За допомогою наукового дослідження вчені з'ясували, кому переїдання не грозить зайвими кілограмами, а кому краще тримати себе в руках.

Всі ми час від часу любимо влаштувати свято живота, що завжди супроводжується зі споживанням більшої кількості калорій, ніж має бути в нормі. Але після такого доводиться годинами займатися в спортзалі. Британські вчені вирішили з’ясувати, хто може об’їдатися і не товстіти і провели для цього ціле дослідження.

До участі в експерименті запросили молодих чоловіків у віці від 22 до 37 років, яким потрібно було їсти піцу навіть після почуття насичення. Кожен з учасників отримав більше 3000 калорій за один прийом їжі, істотно збільшивши таким чином свій стандарт на добу.

Піца

Дослідники виявили, що разове переїдання мінімально вплинуло на основні показники метаболізму. Так, у випробовуваних дещо підвищився рівень інсуліну і відповідаючих за відчуття ситості гормонів в крові, при цьому цукор залишився в межах норми, причому обійшлося без різких стрибків. З неприємних наслідків — млявість і сонливість трохи пізніше після свята живота.

Досвід показав, що наше тіло відмінно пристосоване до разового перебору в їжі, тому здорова людина може без докорів сумління дозволити собі зайвого, наприклад, на якому-небудь святковому застіллі, не боячись миттєвого негативного ефекту.

Постійні переїдання небезпечні ожирінням

Проте при регулярних переїданнях ожиріння, цукровий діабет і серцево-судинні хвороби не змусять на себе довго чекати. Тому не варто давати собі повну свободу в цьому плані.

У майбутньому вчені планують перевірити вплив надмірного вживання калорій на організм жінок, літніх і людей із зайвими сантиметрами на талії.

Поділитися