Рубрики: Краса

Чому випадає волосся та що робити: проста домашня хитрість зберегла мою шевелюру в осінньо-зимовий період

Сезонні зміни погоди передбачають послаблення імунітету та викликають не лише захворювання, але і неприємне випадіння волос. Трихологи відповідають на питання, що з цим робити.

Коли мова йде про надмірне випадіння волосся, то багато з нас одразу думають про зовнішній вигляд. Важко не погодитись із тим, що блискуча та густа шевелюра виглядає красивіше, ніж залисини. Втім, якщо ваші пасма почали випадати інтенсивніше, ніж раніше, варто звернути на це увагу – так організм може попереджати про певні неприємності зі здоров’ям. Розповідаємо про основні причини випадіння волосся та шляхи вирішення.

Випадає волосся – причини та вирішення

Для початку варто пояснити, як на початкових стадіях зрозуміти, що волосся у вас випадає більше, ніж потрібно. Проведіть рукою по своїй шевелюрі – якщо на руці залишилось більш як 5-10 волосин, то варто почати шукати причину проблеми. А ось причин може бути декілька. Перша та найпоширеніша – неправильний догляд.

Експерти-трихологи розповіли, чому випадає волосся та що з цим потрібно робити

Постійне використання фену та девайсів для випрямлення волосся без захисних засобів, фарбування та “кінські” хвости, прогулянки на морозі без шапки або ж навпаки – сонячне проміння, що “випалює” пасма, все це може стати причиною погіршення стану вашого волосся та його подальшого випадіння. У такому разі виправити ситуацію просто – потрібно прибрати корінь проблеми, почати доглядати за шевелюрою та чекати. Втім, на цьому список причин не завершується.

Експерти-трихологи розповіли, чому випадає волосся та що з цим потрібно робити

Волосся може сильно випадати через нестачу вітамінів в організмі, слабкий імунітет, гормональні зміни, захворювання шкіри голови, стрес та прийом різних ліків. У такому разі вирішити проблему самостійно не вийде, адже тільки кваліфікований фахівець може допомогти відшукати реальну причину випадіння волосся та розповісти про подальший курс лікування.

Поділитися