Купатися на одеських пляжах небезпечно: в воді виявлено кишкову паличку

У самий розпал літнього відпочинку в морській воді одеських пляжів виявлено кишкову паличку. Показники не відповідають нормам навіть в 50 метрах від берега.

В умовах закритих кордонів через пандемію коронавірусу цього літа багато українців відправляються у відпустку на Азовське і Чорне моря. Вітчизняні пляжі переповнені відпочивальниками, однак екологи попереджають — одеська вода не відповідає санітарним нормам.

Після лабораторного аналізу моря в ньому було виявлено кишкову паличку, причому воно не відповідає допустимим показниками навіть в п’ятдесяти метрах від берега.

Бактерія особливо активно розмножується в теплу пору року, як раз в розпал пляжного сезону. При цьому таку воду небезпечно не тільки пити, але й купатися в ній. Кишкова паличка несе серйозну шкоду здоров’ю, починаючи банальним розладом шлунка, що вже неприємно, і закінчуючи важким запаленням внутрішніх органів.

Кишкова паличка

Важливо розуміти, що потрапити в море бактерія могла з забрудненнями стічними водами або з відходами тваринництва, оскільки вона зазвичай зустрічається в кишечнику тварин і людини.

За результатом досліджень найчистішим пляжем в Одесі є «Ланжерон», а ось найнебезпечнішим «Аркадія». З огляду на це місцевим жителям і туристам рекомендують:

  • обмежити купання на пляжах з невідповідними бактеріологічними показниками;
  • ні в якому разі не ковтати морську воду;
  • дотримуватися правил особистої гігієни;
  • не купувати їжу у випадкових торговців;
  • не пити воду із сумнівних джерел;
  • ретельно мити овочі та фрукти перед вживанням;
  • не брати з собою на пляж швидкопсувні продукти.
Чорноморське узбережжя Одеси переповнене відпочиваючими

Цікаво, але навіть попередження не лякають відпочиваючих, оскільки узбережжя ними буквально переповнене.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Добрі Новини
Поділитися