5 способів зменшити біль під час місячних без таблеток від Людмили Шупенюк

Більшості жінок знайома біль під час менструацій, в медицині це явище називається дисменореєю. Людмила Шупенюк розповіла, як полегшити стан без ліків.

Переважна більшість жінок знають, що таке дисменорея або, простіше кажучи, болі під час місячних. Всього лише 25% представницям прекрасної статі не знайома така неприємність, тоді як 75% розуміють, про що йде мова.

Експерт проекту «Я соромлюсь свого тіла» Людмила Шупенюк розповіла, як полегшити цей хворобливий стан. При цьому гінеколог акцентує увагу на тому, що якщо раніше ви не стикалися з болем, а він з’явився раптово, ні в якому разі не можна вдаватися до самолікування — краще відразу звернутися до лікаря. Ми ж поділимося порадами доктора для тих випадків, коли больові відчуття є постійним супутником цих днів.

Боль во время месячных
Біль під час місячних

Правила, які допоможуть полегшити біль при менструаціях

Ці рекомендації роблять життя жінок трішки краще:

  1. Виконуйте легку зарядку. У школі дівчата не ходять на уроки фізкультури в такі дні, оскільки вважається, що вони — поважна причина відмовитися від спорту. Насправді ж це помилка. Звичайно, від інтенсивних тренувань краще утриматися, але розтяжка, йога або, наприклад, танці будуть корисними, оскільки вони покращують кровообіг і тим самим знімають спазм. Справа в тому, що матка відноситься до м’язових органів, а фізичні навантаження покращують еластичність м’язів.
  2. Перейдіть на рослинне харчування, виключіть з раціону міцний чай, каву і смажене. Все це потрібно робити напередодні місячних. Їжа теж важлива і у багатьох дам з їх початком трапляються харчові розлади, від чого частішають позиви в туалет. Приблизно за 5 днів до починайте їсти побільше гречки, зелені, овочів, гіркого шоколаду. У перерахованих продуктах містяться корисні для здоров’я калій і магній.
  3. Для зниження хворобливості скористайтеся грілкою, підійде і пляшка з гарячою водою. Покладіть її на низ живота та підігніть ноги. Ще допоможе гарячий душ.
  4. Забезпечте собі відпочинок і здоровий сон. У число причин менструальних болів входить підвищений стрес та недосипання, тому намагайтеся оберігати себе від них.
  5. Робіть масаж живота і попереку. Їх розтирання розслабить мускулатуру і полегшить дискомфорт.

Наостанок Людмила уточнила, що при сильно вираженому больовому синдромі не варто відмовлятися від лікарської корекції, однак підібрати препарат може тільки лікар.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини