Доктор Комаровський розповів, чи діти, що часто хворіють, виростають здоровими

Улюблена фраза усіма шанованого дитячого лікаря Євгена Комаровського говорить про те, що часто хворіючі діти виростають в здорових людей. Днями Євген Олегович в соц. мережах дав більш широке роз'яснення цієї фрази.

“Дорослі починають замислюватися про імунітет дитини, після того як вона починає часто хворіти. Але наш організм влаштований так, що поки до більшості мікробів не виробився імунітет, часті хвороби неминучі. Тому хворіти в дитячому віці – це нормально ” – розповідає український педіатр .

Але потрібно звернути увагу на те, як лікуються хвороби в дитинстві. Підсумковий результат від неадекватного лікування буде дуже сумним. Якщо ви до неправильного догляду за  дитиною, що хворіє, додасте ще “профілактику ” антибіотиками, заборону на прогулянки на свіжому повітрі і некваліфіковане лікування хвороб, то ймовірність того, що дитина отримає багато ускладнень у вигляді хронічних хвороб дуже висока!

Комаровский Е.О.
Комаровський Є.О.

При такому способі лікування ваша дитина в кращому випадку отримає слабенький або неправильний імунітет. Неправильний імунітет – це коли він реагує на збудники, але не зовсім так як потрібно, у вигляді алергічної та інфекційно-алергічної реакцій.

Дитяче здоров’я залежить від адекватних батьків і їх розсудливості в лікуванні хвороб. “Ще раз повторю: мами і тати впливають на здоров’я дитини в 10 разів більше, ніж всі лікарі, разом узяті. Тільки б ці мами і тати були готові вчитися і брати на себе відповідальність за власних дітей ” – консультує лікар Комаровський.

Здоровые взрослые
Здорові дорослі

Основні дитячі хвороби це застуди. Люди однозначно з віком починають хворіти на респіраторні захворювання менше, але ті з нас які не змінили параметри способу життя, до більш зрілого вікового періоду  отримують величезний різновид хронічних захворювань. В наслідок цього дорослі також можуть хворіти часто чергуючи легшу форму застуди із загостреннями хронічних хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини