Сезон починається: рецепт запеченої у духовці кукурудзи. Весь серпень готую тільки так, у захваті вся родина

Варена кукурудза – це безумовно дуже смачна страва, втім її готують чи не у кожній родині щороку. Пропонуємо урізноманітнити свій раціон та спробувати запекти качани з сиром у духовці

Одна з причин, чому багато людей так полюбляють літо – можливість поласувати смачною кукурудзою. Цю страву готують абсолютно різними способами, втім найпопулярніший варіант передбачає варіння. Якщо вам хочеться поекспериментувати та спробувати страву, смак якої забути неможливо, пропонуємо звернути увагу на цей рецепт.

Запечена у духовці кукурудза виходить соковитою та ніжною, а сир, яким ви можете посипати страву, надає їй додаткового аромату. Для приготування такої ситної вечері потрібно мінімум часу та інгредієнтів. Отже, підготуйте всі потрібні продукти та беріться до справи!

Простий і дуже смачний рецепт запеченої кукурудзи у духовці з сиром
Простий і дуже смачний рецепт запеченої кукурудзи у духовці з сиром

Інгредієнти:

  • Кукурудза – 4 штуки;
  • Вершкове масло – 2 столові ложки;
  • Сир – 200 грамів;
  • Сіль, перець та прованські трави – на смак.

Спосіб приготування:

Оскільки рецепт запеченої кукурудзи є абсолютно простим, одразу ж потрібно ввімкнути розігріватись духовку. Процес підготовки качанів до запікання є таким швидким, що потрібно, аби піч встигла стати гарячою. Отже, коли ви ввімкнули духовку та поставили температуру 180 градусів, почніть готувати для запікання кукурудзу.

Зніміть листя та видаліть так звані волосинки з кожного качана, а потім – добре промийте їх і залиште висихати. Тим часом зробіть соус для запікання кукурудзи. Розтопіть вершкове масло та додайте туди сіль, перець і прованські трави. Добре все перемішайте. Поверніться до кукурудзи. Заберіть зайву вологу за допомогою паперового рушника, викладіть качани у форму для випікання, застелену фольгою, зверху на кукурудзу нанесіть за допомогою кулінарного пензлика масло зі спеціями.

Заверніть кукурудзу у фольгу, створивши герметичний пакет. Повністю закриті качани помістіть на деко або у формі для випікання в розігріту духовку. Готуйте страву 25-30 хвилин, а потім – дістаньте кукурудзу та обережно відкрийте фольгу. Будьте акуратними та не залиште на собі опіки від пари, що виходить з герметично закритої фольги. Коли кукурудза ще дуже гаряча, посипте її зверху тертим сиром, аби він встиг трішки розтанути.

Як смачно та незвичайно приготувати кукурудзу вдома
Як смачно та незвичайно приготувати кукурудзу вдома

Коли качани трішки охолонуть, можете подавати їх до столу. Смачного!

Популярне

Подібні новини