Переможниця “МастерШеф” Ліза Глінська поділилася рецептом хрусткої смакоти: потрібні лише 2 інгредієнта

Інколи спіткає настрій поласувтаи чогось смачного та хрусткого, але і корисного. Ліза Глінська знайшла вихід та поділилася рецептом картопляних кульок, якими можна хрумтіти увесь вечір.

Аби поласувати ввечері під фільм смачними закусками, не обов’язково користуватися доставкою або купувати шкідливі чипси з горішками.

Хрусткі кульки із картоплі та сиру

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 г
  • Тунець – 150 г
  • Яйця – 2 шт
  • Твердий сир – 40 г
  • Пшеничне борошно – 25 г
  • Сіль
  • Сухарі – 40 г

Як готувати?

  1. Почнемо з підготовки панірувальних сухарів. Наріжте хліб на невеликі шматочки та підсушіть їх у духовці або мікрохвильовці. Сухарі подрібніть, можна натерти на терці.
  2. Приготування самих кульок із картоплі та тунця. Спочатку відварюємо картоплю до м’якості, потім потрібно злити воду і приготувати з неї пюре. Маса повинна охолонути, тож чекаємо. Потім натираємо холодне картопляне пюре на тертці, бажано дрібній. Додайте до картопляного пюре яйце, тунець, тертий сир та борошно. Не забуваємо про сіль. Добре перемішайте усе. Далі “ліпимо” з отриманої маси кульки.
  3. Роздільно розбийте яйце в одну миску, а в іншій підготуйте панірування.
  4. Занурте кожну кульку спершу в яйце, а потім – в паніровці, ретельно обкатуючи. Кульки викладаємо на деку з пергаментом.
  5. Випікання. Поставте духовку на 180 градусів. Розкладіть підготовлені кульки по периметру деки, поперередньо на яку ви поклали пергамент і відправте їх в готуватися на 15 хвилинок. Або орієнтуйтеся по золотистій скоринці.

Подаються гарячими, як закуска, так і додаток до основної страви. За бажанням подавайте із соусами за власним смаком.

Ці кульки з картоплі будуть чудовим додатком до будь-якого обіду чи вечері.

Насолоджуйтеся!

Популярне

Подібні новини