Капустяні рулетики, мариновані морквою: гостра корейська закуска в українській інтерпретації. Просто та смачно

Пікантна закуска стане улюбленою для тих, хто любить гостреньке. Автори рецепта гарантують – неймовірний смак та апетитний запах цієї закуски нікого не залишать байдужими

Апетитна закуска з капусти та корейської моркви стане ідеальним доповненням до будь-якої основної страви, а також чудово прикрасить святковий стіл. Пікантний і водночас солодкий смак капустяних рулетиків точно сподобається кожному, а таке незвичайне поєднання нагадає азійські мотиви. Варто лише раз пригостити гостей такою закускою, як вони постійно проситимуть рецепт. Отже, берімося до приготування!

Інгредієнти:

  • 300 грамів моркви;
  • Кочан капусти;
  • 700 мілілітрів води;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Перець горошком, лавровий лист;
  • 20 мілілітрів олії;
  • Оцет – 3 столові ложки.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно розігріти капусту у мікрохвильовій печі. Покладіть качан у пакет і відправте у мікрохвильовку на 15 хвилин, якщо потужність вашого приладу не менш ніж 1000 Вт. Після того, як капуста приготувалась у мікрохвильовці, потрібно зібрати з неї листя та зрізати потовщення в середині кожного листка.

Обробіть капустяне листя для приготування рулетиків

Наступним кроком потрібно приготувати начинку для капустяних рулетиків. Для цього очистьте та помийте під проточною водою моркву, а потім натріть її на спеціальній тертці для корейських овочів.

Натріть моркву для приготування рулетиків

Далі у миску з тертою морквою потрібно додати дрібно порізаний часник, сіль та інші спеції на власний смак. Все ретельно перемішайте та залиште настоятись на декілька хвилин. Тим часом приготуйте собі місце, де будете крутити рулетики. На капустяний листок викладіть півтори чайної ложки моркви та загорніть так, як ви загортаєте голубці.

Загорніть капустяні рулетики з морквою

Викладіть рулетики у банки. Якщо хочете, аби готова закуска була гострішою, на цьому етапі можете викласти у банки гострий перець – декілька слайсів на банку буде достатньо. Тепер беріться до приготування маринаду. Закип’ятіть воду з цукром і сіллю, додайте оцет, перемішайте. Залийте капусту маринадом і закрутіть кришками.

Готова закуска

Популярне

Подібні новини