З буряків та солоних огірків тато готує смачну закуску: незвичайний рецепт, який не потребує зайвих зусиль

З кількох простих інгредієнтів приготуємо дуже смачну закуску. Її особливість - солоні огірки, які додають в закуску в незвичайному вигляді. Закуска готується легко та просто.

Подати закуску можна так, що вона добре підійде і для святкового столу. Ще розповімо, як швидко приготувати буряки. Закуска виходить красива, ароматна та смачна. Деякі дослідження показують, що регулярне споживання буряка може зменшувати ризик розвитку деяких видів раку, зокрема раку шлунка та раку кишечника.

Порції 4-5. Час приготування 45 хвилин.

Інгредієнти:

  • 250 г буряка;
  • 2 шт. огірків (великі солоні);
  • 2 зубчики часнику (великі);
  • 1 ст. ложка майонезу;
  • 1 ст. ложка олії.
Секрет ніжної та соковитої закуски з буряка: майстер-клас від кулінарів
Секрет ніжної та соковитої закуски з буряка: майстер-клас від кулінарів

Інструкція:

1. Щоб швидко відварити буряк, очищаємо його, розрізаємо на середні шматки та викладаємо в пакет для запікання. Ще для покращення смаку його можна посипати цукром (1 ч. л. без гірки).

2. Пакет зав’язуємо та відправляємо у киплячу воду. Накриваємо кришкою та варимо на сильному вогні 25 хвилин. Потім пакети перекладаємо в холодну воду.

3. Поки вариться буряк, солоні огірки подрібнюємо на великій тертці, злегка віджимаємо і викладаємо в сковороду. Готуємо на середньому вогні, помішуючи близько 3 хвилин. Огірки за цей час не стануть м’якими, при жарінні аромат і смак ще більше розкриваються. Вони виходять дуже смачними.

4. Буряк натираємо і відправляємо в миску.

5. Додаємо обсмажені солоні огірки. Їх можна замінити на мариновані, але смачніше виходить із солоними огірками.

6. Додаємо в овочі дрібно натертий часник і майонез (багато його не додаємо, достатньо буде 1 ст. ложки).

7. Добре перемішуємо і закуска з буряка готова. Її можна перекласти в миску та подати на стіл. Але для святкового столу її найкраще подати на підсушеному хлібі.

8. Закуску розміщуємо на підсушених половинках житнього хліба, прикрашаємо та подаємо на стіл. Закуска виходить гостренька, смачна та ароматна. Смажені огірки дають чудовий смак. Смачного!!!

Популярне

Подібні новини