Легко пройшла “тест” від свекрухи, а вона – сплохувала: як правильно смажити котлети? Далеко не всі вміють

Домашні котлети люблять багато хто, вони вважаються одним із символів домашнього затишку, їх готували з любов'ю наші мами та бабусі, їх готують господині і зараз.

Здавалося б, що приготувати котлети нескладно – змішати усі інгредієнти, сформувати котлети та посмажити. Але не завжди і не у всіх це виходить вдало. Котлети можуть вийти непишними та жорсткими. Щоб котлети вийшли м’якими, пишними, соковитими та смачними, потрібно знати деякі секретики. Що ж це за секрети приготування м’яких, пишних, соковитих та смачних котлет?

М’ясо для фаршу потрібно перекручувати на м’ясорубці через дрібну насадку не менше двох разів. Це надасть пишності котлетам. М’якість котлет додасть хлібний м’якуш. Хліб слід взяти пшеничних сортів, бажано не свіжий, вчорашній. Чому? Житній хліб додасть котлетам кислуватий присмак, що не кожному може сподобатися. Свіжий білий хліб надасть фаршу непотрібної консистенції і додасть калорійності. Хліб потрібно замочити у воді (не в молоці!) на 10 хвилин. Зайву рідину віджати.

Додавання у фарш молока робить котлети жорсткішими. Котлети із додаванням молока потрібно з’їдати відразу. При зберіганні набувають кислуватий присмак. Можна замінити хліб на манку. Вона надасть котлетам ніжність та м’якість. Хліб також можна замінити на терту сиру картоплю. Він також надасть пишності та допоможе котлетам не розвалитися. Якщо не додавати у фарш хліб, а додавати картоплю, бажано додати трохи соди, вона надасть котлеткам пишноти.

Цибуля надає котлетам соковитість. Її краще дрібно порізати чи натерти на дрібній тертці. Соковитість котлет надає така добавка, як тертий на дрібній тертці кабачок. Не всі господині про це знають. Додавати яйця у фарш небажано. Вони надають котлетам непотрібної жорсткості. А ось, якщо ви обваляєте котлети перед смаженням у сирому яйці, то воно створить плівку і запобігає випаровуванню рідини з котлет. В результаті котлети вийдуть соковитішими.

Шеф-кухар назвав унікальний метод смаження котлет
Шеф-кухар назвав унікальний метод смаження котлет

М’ясний фарш потрібно ретельно вимішувати. Чим довше це робитимете – тим м’якшими і повітрянішими будуть котлети. Котлети потрібно обсмажувати на невеликому вогні під кришкою, постійно перевертаючи з одного боку в інший. Можна запекти котлети у духовці. Готові котлети можна подавати з будь-яким гарніром. Смачного!

Популярне

Подібні новини