Коли м’ясо та риба приїдаються, згадую про печінку: готую її способом, якому навчила бабуся Люба

Ділимось з вами рецептом неймовірно смачної страви з курячої печінки. Якщо ви любите печінку і ще не пробували так її готувати - однозначно рекомендуємо! Ця страва досить бюджетна.

Готується вона просто, а виходить ну просто шикарною і звичайно ж, дуже ситною і поживною.

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 1 кг;
  • яблука – 600 г;
  • цибуля – 450 г;
  • олія вершкове – 60 г;
  • олія рослинна – 120-140 мл;
  • сіль – за смаком;
  • спеції – за смаком (чорний перець та паприка);
  • борошно — 100 г;
  • щіпка любові та гарного настрою (обов’язково).

Приготування:

Приготування починаємо з яблук. Ріжемо їх на часточки, не надто тонкі. Шкірку не чистимо, щоб часточки добре тримали форму. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, кладемо яблука і обсмажуємо їх на великому вогні до золотистої скориночки. Смажимо саме на великому вогні, щоб вони стали золотистими, але не встигли повністю приготуватися до сильної м’якості. Знімаємо яблука зі сковороди.

Печінку миємо, чистим від плівок, обсушуємо. Змішуємо борошно із сіллю та спеціями, обвалюємо в ній усі шматочки печінки. Робимо це не по одному шматочку, а обвалюємо все одразу у великій мисці — так швидше та зручніше.

У рослинній олії обсмажуємо шматочки печінки по 2-3 хвилини з кожного боку, робимо це також на великому вогні, щоб шматочки швидко покрилися скоринкою. Викладаємо печінку на паперові рушники, щоб вони забрали зайву олію.

Далі, ріжемо цибулю. У тому ж чи іншому посуді в невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору і м’якості. На цьому етапі трохи солимо і перчимо цибулю, для смаку та аромату. Печінка вже солона, тож далі, ми солити страву не будемо. Додаємо зовсім небагато води, викладаємо зверху печінку, тушимо її під кришкою 10-15 хвилин. Якщо вважаєте, що це багато для печінки, тушкуйте менше.

По закінченні часу добре все перемішуємо і викладаємо зверху яблука, накриваємо кришкою, тушимо 5-7 хвилин. Даємо страві постояти хвилин 10-15, і можна подавати до столу! Яблука бажано брати кисло-солодкі. Але можна й солодкі. Також смачно додати до цієї страви айву.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати курячу печінку
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати курячу печінку

Печінку можна не обсмажувати заздалегідь, а відразу посмажити її з цибулею. Але коли вона обвалюється в борошні і швидко обсмажується на великому вогні, то скоринка запечатує шматочки і вся соковитість залишається всередині. Так, печінка виходить більш ніжною та м’якою.

Яблука можна обсмажити на олії, але на вершковому виходить смачніше. Смажити їх треба на великому вогні, щоб вони покрилися рум’яною скоринкою, але не встигли приготуватись до повної м’якості. Коли виймаємо яблука зі сковороди, то не прибираємо залишки вершкового масла, додаємо до нього рослинну, і в цій же сковороді обсмажуємо печінку.

Популярне

Подібні новини