Огірки будуть метрові після цієї підживки: всього 1 склянка під кожен кущ і врожай попре, як на дріжджах

Огірки сформували зав'язі і тепер виникає питання, як з них виростити гарний врожай? Редакція сайту "Добрі новини" хоче нагадати про один народний метод.

Хто не мріє про великий врожай огірків? Щоб городина дійсно пішла у ріст, важливо розуміти, що у момент нарощування плодів, їй необхідні калій та фосфор. Не обов’язково одразу купляти дорогі хімічні засоби, адже прямо у вас на ділянці може бути дійсно дієве, безкоштовне та екологічно корисне добриво. І це попіл. Підійде навіть той, що лишається у мангалі після шашликів.

Зола є дуже корисним добривом для огірків, оскільки містить багато поживних речовин, які сприяють росту та здоров’ю рослин. Вона є джерелом калію, що важливий для росту огірків, сприяє утворенню плодів і підвищує їх якість.

Городники розповіли про підживлення огірків в серпні
Городники розповіли, як простимулювати ріст огірків

Крім цього така підживка допомагає покращити структуру ґрунту, роблячи його більш пухким і сприятливим для кореневої системи огірків, що особливо корисно для важких ґрунтів, які потребують аерації.

Якщо земля занадто кисла, зола може допомогти підвищити його pH, роблячи середовище більш сприятливим для огірків. Вона також містить інші мікроелементи, такі як кальцій, магній і фосфор, які є важливими для здоров’я рослин.

Городники розповіли про підживлення огірків в серпні
Городники розповіли, як простимулювати ріст огірків

Щоб приготувати добриво на основі золи потрібно взяти її у кількості 1 склянки та додати у 10 літрів або у відро води. Слід дуже ретельно все перемішати, адже згоріла деревина не розчиняється повністю у воді, а утворює емульсію, тому перед внесенням у землю, аби всі поживні речовини потрапили до коріння овочів.

Таке підживлення слід проводити 1 раз на 3 тижні у період після формування зав’язей. У період росту розсади слід обмежити фосфорно-калійні добрива, а зробити акцент на азотних підживках.

Популярне

Подібні новини