Це повидло стало моєю візитною карткою на кожному застіллі: закриваю в баночках яблучне пюре з шоколадом

Взимку крім варення досвідчені господині дістають смачне повидло з яблук та шоколаду. Воно дуже легке у приготуванні і надзвичайно добре смакує до чаю.

Повидло – це різновид фруктового або ягідного десерту, який готується шляхом варіння подрібнених плодів із цукром до консистенції густого пюре. Воно є популярним продуктом для консервації, адже його легко готувати і воно добре зберігається протягом тривалого часу. Редакція сайту Добрі новини підготувала ідеальний рецепт повидла на зиму:

  • 2 кг яблук;
  • 500 г цукру;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 г какао-порошку;
  • 1 лимон (для соку);
  • 1 ч. л. кориці (за бажанням);
  • 1 склянка води.
Рецепт ідеального повидла з яблук на зиму
Рецепт ідеального повидла з яблук на зиму

Спочатку підготуйте яблука. Ретельно промийте їх, очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками або часточками. Помістіть яблука в каструлю з товстим дном. Додайте воду до яблук та поставте її на середній вогонь. Варіть яблука до м’якості, приблизно 15-20 хвилин, періодично помішуючи, щоб вони не пригоріли.

Коли яблука стануть м’якими, зніміть каструлю з вогню та використовуйте блендер, щоб перетворити їх на пюре. Додайте до яблучного пюре цукор, какао-порошок, сік лимона та корицю. Добре перемішайте і поверніть посуд на середній вогонь. Варіть, постійно помішуючи, до загустіння, приблизно 30-40 хвилин. Повидло має бути густим, але не надто сухим.

Поки повидло вариться, подрібніть шоколад. Коли повидло досягне бажаної густоти, додайте шоколад до ємності. Ретельно перемішуйте, поки шоколад повністю не розтане і не змішається з яблучною масою. Готове повидло розлийте у стерилізовані банки, залишаючи трохи місця до краю. Закрийте банки стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном та залиште остигати під ковдрою на 24 години. Це допоможе створити вакуум і забезпечити довготривале зберігання.

Популярне

Подібні новини