Спробувала колись у мами в селі і взяла рецепт собі! Неймовірно хрустка квашена капуста “без слизу” на зиму

Неперевершено хрустка, соковита та апетитна квашена капуста в банці на зиму – це "диво" закуска абсолютно на всі випадки життя. Вона виходить дуже смачною, а головне – готується простіше простого.

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти
  • 2 шт. моркви
  • 45 г солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. журавлини (за бажанням)

Приготування:

Перш за все, слід підготувати усі необхідні інгредієнти. Для квашення рекомендують обирати пізні сорти капусти приплюснутої форми, оскільки у них більш щільна структура, і якщо все правильно зробити, то з них вийде дуже соковита і хрумка квашена капуста.

Далі капусту потрібно нарізати невеликою соломкою будь-яким зручним для вас способом, наприклад, спеціальною терткою або за допомогою гострого ножа. А моркву необхідно натерти на тертці, відправити до капусти та додати сіль і цукор. За бажанням ще можна додати жменьку журавлини.

Отриману масу варто поділити на частини та дуже добре пом’яти, щоб виділився сік. Після цього потрібно щільно утрамбувати капусту разом з морквою та журавлиною у велику каструлю.

Квашену капусту в банці на зиму тепер готую тільки за цим найпростішим рецептом
Квашену капусту в банці на зиму тепер готую тільки за цим найпростішим рецептом

Потім на капусту необхідно помістити тарілку, зверху розташувати будь-який гніт, наприклад, баночку з водою, а під низ помістити велику тарілку або каструлю більшого розміру, щоб у них стікав зайвий сік, який буде виділятися. Капуста в такому стані має кваситися 3 дні за кімнатної температури.

Після цього необхідно буде щодня знімати гніт з тарілкою і робити отвори аж до самого дна, щоб виходили зайві гази. Це потрібно робити, щоб капуста не вийшла гіркою. Найкраще проводити цю процедуру три рази на день.

Приблизно через 3 дні квашена капуста з морквою вже буде готова. Зазвичай з такої кількості інгредієнтів виходить трилітрова банка капусти. Після цього банки слід простерилізувати зручним для вас способом, наприклад, у духовці, мікрохвильовій печі або ж на водяній бані, та утрамбувати капусту в банки і закатати їх. Смачного!

Популярне

Подібні новини