Варю густе абрикосове варення без води та уварювання за 15 хвилин: лінивий спосіб і рецепт від моєї бабусі

Варення з абрикосів – це яскрава і запашна заготівля на зиму, яка збереже вам літо в баночці та неодмінно підніме настрій холодною зимою. А головне – часу на приготування піде зовсім небагато.

Інгредієнти:

  • 2 кг абрикосів
  • 1 кг цукру

Приготування:

Спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Рекомендується обирати стиглі абрикоси, але такі, які не розвалюються, а також плоди повинні бути без пошкоджень. Абрикоси слід ретельно помити під проточною водою та викласти у друшляк, щоб стекла вода, або обсушити їх за допомогою серветок чи паперових рушничків.

Далі кожну абрикосинку потрібно розділити на 2 половинки та видалити кісточку. Крім того, абрикоси можна залишити як половинками, так і розрізати їх ще навпіл. Після цього нарізані абрикоси слід викласти в скляну або емальовану каструлю. Зверніть увагу, що алюмінієвий посуд не рекомендується використовувати, тому що метал має здатність вступати в реакцію з фруктовим соком, і в результаті у варенні будуть виділятися шкідливі хімічні сполуки.

Потім абрикоси варто засипати цукром та трішки потрусити каструлю, щоб він міг рівномірно розподілитися. Не потрібно висипати весь цукор одразу, рекомендується взяти трішки більше половини від вказаної кількості, а його решту можна буде досипати пізніше. Після цього абрикоси з цукром необхідно накрити кришкою або рушником та залишити на декілька годин або на всю ніч, щоб вони за цей час пустили сік.

Лінивий рецепт без уварювання та води
Лінивий рецепт без уварювання та води

За кілька годин утвориться велика кількість соку, тому після цього слід поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння та спробувати на смак. За необхідності додайте ще цукру. Абрикоси варто проварити на невеликому вогні приблизно протягом п’яти хвилин. Якщо під час варіння буде з’являтися пінка, то її слід знімати.

Далі для варення слід підготувати відповідні за розміром баночки, добре промити у проточній воді разом із харчовою содою, а потім поставити їх у холодну духовку, перевернувши догори дном, увімкнути духовку на 180 ℃ та простерилізувати: банки 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 15 хвилин. Кришки рекомендується просто обдати окропом.

Після цього потрібно розлити гаряче варення у підготовлені банки, закрити кришками, перевернути та перевірити на герметичність. Загорнути перевернуті банки у теплу ковдру та залишити до повного остигання. Смачного!

Популярне

Подібні новини