Легендарний рецепт із 90-х! Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром і помідорами в духовці: бюджетно і смачно

Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром і помідорами в духовці – це чудовий варіант неймовірно смачного та апетитного сніданку нашвидкуруч, який обожнюють як дорослі, так і діти.

Інгредієнти:

  • 80 г батона (4 скибочки батона чи будь-якого білого або чорного хліба)
  • 1 шт. помідорів
  • 70 г ковбаси
  • 70 г твердого сиру
  • 4 ч. л. кетчупу

Приготування:

Спершу необхідно підготувати продукти. Хліб підходить будь-який, як сірий, так і тостовий або цільнозерновий. Ковбаску теж можна взяти будь-яку, наприклад, копчену, варену, шинку та навіть сосиски. До того ж, замість кетчупу можна використати негостру гірчицю чи майонез.

Перед тим як розпочати приготування, слід одразу ввімкнути розігріватися духовку, виставивши температуру 180 градусів. Томат потрібно помити, обсушити та нарізати на тоненькі скибочки. Якщо ви взяли великий помідор, тоді можна розрізати кожну його скибочку ще й на половину. Але якщо ви використовуєте помідорки чері, тоді їх наріжте кубиками, а сир необхідно натерти на дрібненькій тертці, оскільки саме так він зможе набагато швидше та акуратніше розплавитися.

Далі варто взяти скибочки батона та намазати кожну із них невеличкою кількістю кетчупу (або гірчиці, або майонезу). Рекомендується робити зовсім невеличкий шар для того, щоб м’якуш хліба не зміг розм’якнути.

Кулінари поділилися рецептом гарячих бутербродів із ковбасою і сиром у духовці
Кулінари поділилися рецептом гарячих бутербродів із ковбасою і сиром у духовці

Після цього на хліб потрібно покласти шматочки ковбаси. Можна взяти як вже готову нарізану, так і нарізати її самостійно. У тому випадку, коли скибочки зовсім тоненькі, тоді радять викласти одразу декілька – так буде більш смачніше, а сосиски рекомендують натерти на крупній тертці.

Зверху необхідно розкласти шматочки томатів та посипати кожен бутербродик натертим сиром. Потім слід взяти деко, за бажанням його можна застелити спеціальним папером для випікання та викласти бутерброди.

Запікати бутерброди рекомендується приблизно 10 хвилинок, до моменту розплавлення сиру. Коли вони приготуються, їх потрібно дістати із духовки, трішечки охолодити та подати до столу. Однак варто зазначити, що точну температуру і час запікання слід визначати за власною духовкою. Приємного апетиту!

Популярне

Подібні новини