Не думала, що це буде так просто, але я в приємному шоці: рецепт виноградного варення без кісточок

Виноградне варення виходить ніжним, солодким і з приємною кислинкою на кінці. Ідеально підходить до млинців, тостів, або як самостійний десерт.

Виноградне варення – це справжній делікатес, який зберігає в собі смак і аромат соковитих ягід. Особливо приємно насолоджуватися ним взимку, коли літо здається таким далеким. Якщо у вас є виноград без кісточок або ви готові видалити їх вручну, цей рецепт стане ідеальним для приготування солодкого, густого варення, яке чудово доповнить чай або домашню випічку.

  • 1 кг винограду (бажано сорти без кісточок, але можна використовувати й з кісточками, видаливши їх);
  • 800 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 1 ст. ложка лимонного соку (за бажанням).

Почніть з ретельного миття винограду. Якщо ви використовуєте сорт із кісточками, вам доведеться видалити їх вручну, розрізавши ягоди навпіл і вийнявши кісточки. Якщо ж у вас виноград без кісточок, достатньо просто видалити гілочки і залишити ягоди цілими.

Як приготувати смачне варення з винограду
Як приготувати смачне варення з винограду

Помістіть виноград у велику каструлю і додайте воду. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання. Коли виноград почне розм’якшуватися і випускати сік, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин. Це допоможе винограду стати м’якшим і підготуватися до наступного етапу варіння.

Після того як виноград розм’якне, додайте до нього цукор. Поступово всипайте його, постійно помішуючи, щоб цукор рівномірно розчинився в соку. Варіть суміш на слабкому вогні, періодично знімаючи піну, що утворюється на поверхні. Піну варто знімати, щоб варення вийшло прозорішим і естетичнішим.

Як приготувати смачне варення з винограду
Як приготувати смачне варення з винограду

Продовжуйте варити виноградне варення близько 40-50 хвилин на повільному вогні. Поступово варення почне густіти, а виноград повністю вбере цукор і стане насиченим на смак. За бажанням, на цьому етапі можна додати лимонний сік, який додасть легку кислинку і допоможе варенню довше зберігатися.

Щоб перевірити, чи готове варення, капніть невелику кількість на холодну тарілку. Якщо крапля тримає форму і не розтікається, варення готове. Якщо ж воно ще рідке, продовжуйте варити ще кілька хвилин.

Коли варення готове, зніміть його з вогню і дайте трохи охолонути. Розлийте ще гаряче варення по стерилізованих банках. Закатайте їх кришками і переверніть догори дном, щоб створити вакуум. Накрийте банки ковдрою і дайте їм повністю охолонути.

Зберігайте варення в прохолодному темному місці. Якщо всі етапи були виконані правильно, варення може зберігатися кілька місяців, зберігаючи свій насичений смак і аромат.

Популярне

Подібні новини