Кмітливі господині закривають сік на зиму за цими 2-ма найпростішими рецептами: корисна заготівля

Натуральний сік – це неймовірно корисна заготівля на зиму. Домашній сік зберігає всі корисні властивості, а ще дуже смачний! Ділимося двома найсмачнішими та найпростішими рецептами.

Яблучний сік

Сік в магазині більше не купую! Закриваю його власноруч за цими двома рецептами – просто і дуже смачно
Сік в магазині більше не купую! Закриваю його власноруч за цими двома рецептами – просто і дуже смачно

Підготуйте такі інгредієнти:

  • 1,5 кг яблук
  • 2 склянки води

Приготування:

На початку визначтеся з сортом яблук: віддаєте перевагу солодким чи кислим? Для перших додавання цукру можна уникнути, а для других він все ж таки буде потрібен. Однак не готуйте з зіпсованих та битих яблук, адже це дуже сильно позначиться на підсумковому смаку соку та на терміні його зберігання.

Як тільки перший етап буде пройдено, простерилізуйте банки у будь-який зручний спосіб, потім візьміть яблука і ретельно їх вимийте.

Розріжте фрукти на невеликі часточки і за допомогою ножа видаліть серцевину. Пропустіть нарізані яблука через соковижималку. “Жмих” не викидайте, він ще знадобиться! Відокремте дрібний “жмих” та шматочки яблук, які не подрібнилися в соковижималці, і пропустіть їх через м’ясорубку.

Яблучну гущу покладіть у каструлю і залийте її водою. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Кип’ячену масу протріть через сито і поставте знову на середній вогонь. Прогрійте сік, але не доводьте до кипіння. При утворенні піни обов’язково зніміть її. Після того, як ви повністю позбавитеся пінки, сік буде готовий до розливу.

Не забудьте скуштувати напій – чи достатньо вам цукру? Наприкінці у вже стерилізовані банки розлийте щойно приготований яблучний сік і залиште остигати в перевернутому положенні. На виході виходить 1,1 літра напою. Перед вживанням не забудьте його добре струсити!

Гарбузовий сік

Кулінари поділилися двома найпростішими рецептами соків на зиму
Кулінари поділилися двома найпростішими рецептами соків на зиму

 

Підготуйте такі продукти:

  • 1 склянка цукру
  • 1 кг гарбуза
  • 1 л води

Приготування:

Почніть приготування з очищення гарбуза, потім наріжте його на дрібні кубики приблизно однакового розміру. Перекладіть нарізаний гарбуз в каструлю, залийте її водою і поставте на плиту на середній вогонь. Варіть до тих пір, поки овоч не стане м’яким – проткніть кілька шматочків ножем з тонким лезом і переконайтеся в тому, що гарбуз досягнув потрібної кондиції.

Далі обережно перекладіть шматочки у чашу блендера, а відвар збережіть. Добре подрібніть до однорідного стану, потім додайте цукор за смаком і перемішайте кашу ложкою. У цю масу влийте гарбузовий відвар і знову перемішайте. Готовий напій розлийте по баночкам і займіться пастеризацією. За кілька днів сік вже можна пити.

Популярне

Подібні новини