Ніжне, як хмаринка: готую це смачнюще печиво за 15 хвилин, а смакує воно, як з елітної кондитерської

Сьогодні пропонуємо приготувати дуже смачне і просте у приготуванні печиво. Процес займає небагато часу, тому спершу розігріваємо духовку до 190°C. Всі продукти обов'язково мають бути холодними.

Інгредієнти:

  • приблизно 250 г борошна,
  • 1 ч.л. розпушувача,
  • 80 г цукру,
  • щіпка солі,
  • 100 г вершкового масла,
  • 1 середнє яйце,
  • 200 г сиру,
  • 100 г родзинок (за бажанням),
  • 1-2 ст.л. цукру (за бажанням).

Спосіб приготування:

Спочатку в миску просіюємо 250 г борошна і додаємо одну чайну ложку розпушувача. Також можна просіяти 80 г цукру, чайну ложку ванільного цукру для аромату та дрібку солі. Усе ретельно перемішуємо.

Додаємо 100 г холодного вершкового масла, нарізаного кубиками, та перетираємо його з борошном до стану крихт. Якщо вам більше подобається натирати масло на тертці, можете попередньо покласти його в морозильну камеру на 20-30 хвилин, а потім натерти, періодично занурюючи у борошно.

У центрі суміші робимо заглиблення. В окремій склянці збиваємо одне середнє яйце. Більшу частину яйця додаємо до тіста, залишивши трохи для змащування печива зверху. Також додаємо 200 г сиру. Спочатку тісто трохи перемішуємо ложкою, а потім збираємо в однорідну грудку руками. Тісто має бути м’яким і не липким.

Борошно має різні властивості, тому його кількість може відрізнятися. Зазвичай потрібно близько 250-270 г, залежно від вологості сиру. Якщо ваше тісто вийшло занадто м’яким, можна додати ще трохи борошна. Також за бажанням можна додати сухофрукти або горіхи. Ми використовуємо 100 г родзинок, які попередньо добре промили і просушили паперовими рушниками. За бажанням можна додати подрібнені горіхи або шматочки шоколаду. Тісто саме по собі дуже смачне, тому можна нічого не додавати.

Кулінари розповіли рецепт приготування печива з сиру
Кулінари розповіли рецепт приготування печива з сиру

Для формування печива присипаємо тісто з двох сторін борошном і розкачуємо його в тонкий шар. Це сирне тісто чудово підходить не лише для печива, але й для різних пирогів. Наприклад, воно ідеально підходить для пирога зі сливами або іншими фруктами.

Краї тіста підрівнюємо, а залишками яйця змащуємо зверху. Завдяки цьому печиво отримає блискучу золотисту скоринку, а цукор добре приклеїться. Ми змішали дві столові ложки білого і коричневого цукру, щоб після випікання цукрові кристалики були помітнішими. Для досягнення цього ефекту варто дати яйцю трохи підсохнути, близько 5 хвилин. Далі нарізаємо тісто ножем для піци на смужки, а потім на квадратики. Замість цукру можна також посипати печиво кокосовою стружкою, кунжутом або маком.

Якщо вам не до вподоби такий спосіб формування, можна відщипувати шматочки тіста, скочувати в кульки та сплющувати їх для отримання круглих печив. Це швидший спосіб, а смак залишається незмінним.

Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. З цієї кількості продуктів виходить два дека печива. Випікаємо його у розігрітій до 190°C духовці приблизно 15-20 хвилин, поки печиво добре підрум’яниться.

Готове печиво має ніжну текстуру і хрустку скоринку зверху. Це тісто легко готувати, воно не липне, не тріскається і не ламається, а печиво виходить дуже смачним.

Популярне

Подібні новини