Торт “Мурашник” без цукру – мій найулюбленіший варіант: гості випрошують і шматочок з собою, і рецепт

Насолоджуйтеся солодощами з користю для здоров'я. Приготуйте торт "Мурашник" без цукру, щоб чаювання було таким же смачним, але без зайвих "швидких" калорій.

Сьогодні все більше людей намагаються дбати про своє здоров’я. Для цього важливо не тільки регулярно займатися спортом, але й виключити зі свого раціону шкідливі продукти. Серед них на першому місці стоять прості вуглеводи. А найбільше їх зосереджено в улюбленому багатьма рафінованому цукрі. Але як відмовитися від нього, якщо він є складником більшості десертів?

На прикладі торта “Мурашник”, який обожнюють мільйони українців. Він відкриває велике поле для експериментів, тому чудово підходить тим господиням, які люблять прості рецепти, що не набридають. Замість цукру для приготування торта можна взяти натуральні підсолоджувачі, як мед або кленовий сироп. Це не погіршить смак, а може навіть додати йому нову цікаву нотку.

Рецепт торта Мурашник: ідеальний десерт до чаю без додавання цукру
Рецепт торта Мурашник: ідеальний десерт до чаю без додавання цукру

Для основи торта найкраще підходять пісочне печиво (400 г) та вершкове масло (180 г). Останнє ви можете доповнити чи замінити вершковим сиром. Щоб створити звичну з дитинства хрустку текстуру торта, печиво подрібнюється, після чого змішується з медом (або згущеним молоком в об’ємі 150 г) та горіхами. Поєднання хрусткого печива і м’якої, трохи карамельної маси робить “Мурашник” таким улюбленим серед багатьох.

Підсолоджувачем також може виступати банан. Його можна викладати на основу, в якій буде збиратися торт, або ж змішувати з печивом, якщо ви надаєте перевагу класичному рецепту. А Якщо хочете зробити невеликий порційний десерт, то можна використати кукурудзяні палички, доповнені ірисом. Потрібно взяти 400 г ірису та 100 г масла і розтопити. Після цього отриману суміш потрібно перелити до посудини з кукурудзяними паличками та перемішати.

Рецепт швидкого торта Мурашник без використання цукру
Рецепт швидкого торта Мурашник без використання цукру

Популярне

Подібні новини