Хрумтить навіть через рік: квашу капусту на зиму за цими 2 перевіреними рецептами – неймовірно смачно

Квашену капусту по праву вважають однією з найкращих заготовок. А якщо капуста виросла на власному городі, то вона просто проситься в банку або діжку у нашаткованому вигляді.

Сьогодні ми заквасимо капусту за найпопулярнішим рецептом – з кмином, а також згадаємо класичний рецепт заготівлі овоча у такий спосіб. Також нам знадобляться морква, сіль, за бажанням – цукор та мінімум спецій.

Зверніть увагу, що в рецептах зазначена маса капусти після її підготовки – очищення від верхнього листя та видалення качана.

Квашена капуста за класичним рецептом

Капусту на зиму квашу тільки за цими рецептами від моєї бабусі
Капусту на зиму квашу тільки за цими рецептами від моєї бабусі

Вам знадобляться:

  • 1 кг капусти;
  • 350 г моркви;
  • 25 г солі;
  • лавровий лист (за бажанням).

Приготування:

Підготовлену капусту нашаткуйте. Моркву очистіть та натріть на великій тертці. Покладіть обидва овочі в глибокий посуд і всипте сіль. За бажанням додайте розламаний на частини лавровий лист. Добре перемішайте та перетріть овочі з іншими компонентами.

Потім або залиште в тому ж посуді, встановивши на капусту гніт за розміром ємності, або перекладіть у скляні банки, добре утрамбуйте і нещільно накрийте пластмасовими кришками.

Залиште капусту на 3-5 днів за кімнатної температури, щодня проколюючи шпажкою або дерев’яною паличкою до самого дна. Потім перемістіть квашену капусту в прохолодне місце для зберігання.

Квашена капуста з кмином у скляних банках

Кулінари поділилися простими рецептами квашеної капусти на зиму
Кулінари поділилися простими рецептами квашеної капусти на зиму

Вам знадобляться:

  • 3 кг капусти;
  • 4-5 шт. моркви;
  • 3 ст. л. солі;
  • цукор і кмин за смаком.

Приготування:

Капусту нашаткуйте. Моркву очистіть та натріть на великій тертці. Викладіть овочі в емальований таз. Додайте кмин, цукор та сіль, добре перемішайте вміст.

Потім розкладіть перемішану масу в попередньо простерилізовані скляні банки і добре утрамбуйте. Наповнивши банки до плічок, поверх овочів покладіть цілий капустяний лист. Потім, щоб прискорити процес бродіння, візьміть гостру паличку з дерева і проколіть капусту разом з верхнім листом в декількох місцях.

Накрийте банки марлею чи пластмасовими кришками і залиште капусту за кімнатної температури на 3-5 днів. Для повноцінного бродіння хоча б щодня проколюйте капусту гострою дерев’яною паличкою і знімайте піну, що утворюється.

Відразу після закінчення бродіння закрийте банки пластмасовими кришками і перенесіть у прохолодне місце на зберігання.

Популярне

Подібні новини