Рафінована чи нерафінована: яка олія корисніша для смажіння і салатів та чому?

Ми часто постаємо перед вибором, яку олію обрати: рафіновану чи нерафіновану. Або, може, взагалі надати перевагу оливковій чи іншій екзотичній субстанції. Однак, після прочитання ви точно будете знати, яку олію слід обрати.

Щоразу, коли ви приходите в магазин, аби придбати нових продуктів, то вибір постає перед широким асортиментом різних походження та видів олії. І ви не знаєте, що обрати. Можливо, хочеться спробувати щось новеньке та незвичне. Або традиційність виграє, однак легше від цього не стає, адже ви не дуже розумієте, чим відрізняється рафінована олія від нерафінованої та яку слід обрати.

У чому полягає різниця?

Суть у тому, які ступені очищення та відповідно скільки пройшли ці види олії. Рафінована має кілька ступенів очищення від зайвого, на відміну від нерафінованої.

Чим корисні ці види олії

Щодо користі, то в цьому раунді виграє нерафінована олія, адже вона насичена вітамінами А, D, Е і К, які поліпшують імунітет та гарно впливають на роботу серця, судин, м’язів і кісток. Натуральна олія також має значну кількість поліненасичених жирних кислот (омега-3, омега-6 та омега-9), що дуже гарно впливають на діяльність шлунку та перешкоджають накопиченню холестерину на стінках судин.

Яка олія корисніша: рафінована чи нерафінована?
Яку олію варто обрати для приготування салату?

А от в рафінованій олії — мінімальна кількість корисних речовин. Під час її виробництва цей вид олії проходить через глибоке й ретельне очищення.

Яку олію обрати для приготування?

Професійні кухарі обирають рафіновану олію, якщо будуть готувати страви, де не мають бути помітні інші запах та смак. Також їй надають перевагу при смажінні, адже вона стійка до високих температур і не димиться.

А от нерафіновану олію використовують для заправки салатів, адже вона має насичений та яскраво виражений смак. Також вона буде чудовим вітамінним доповненням до цієї страви.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини