Рубрики: Цікаве

Скільки яєць потрібно додавати в сирники: всі секрети приготування пишного частування до сімейного чаювання

Далеко не кожен знає ідеальний рецепт смачних та пишних сирників. Головна хитрість – додати правильну кількість яєць, щоб страва не прилипала до сковорідки та була пишною

Сирники справедливо вважають не лише ідеальним сніданком, а й найсмачнішим частуванням, яке легко готується та подобається майже всім. Швидкий перекус або смаколик для сімейного частування готують ледве не в кожному будинку, проте не всім вдається вгадати ідеальні пропорції та приготувати сирники без зайвих нервів. Тісто може прилипати до сковорідки під час смаження або ж не підійматись в процесі приготування.

Основа хитрість – кількість доданих яєць. Читайте та дізнавайтесь, скільки курячих яєць потрібно додавати до тіста на сирники, щоб частування врешті-решт вийшло смачним, ситним та пишним – розкриваємо секрети досвідчених домогосподинь та світових кондитерів.

Як приготувати ідеальні сирники вдома

Пропорція ідеальних сирників

Перш за все, зауважте, що до тіста для сирників рекомендують додавати лише жовтки, а білки використовувати для приготування інших страв. Білки дають зайву вологу, яка робить тісто для сирників занадто рідким. Таким чином десерт не тримає форми. розсипається та погано смажиться. Зазвичай, аби прибрати вологу, додають борошно. Проте, щоб не довелось витрачати зайве борошно, краще відділити жовтки від білків.

Отож, для ідеального частування до чаю або кави додайте на 200 грамів сиру 2 жовтки з курячого яйця. Жовтки слугують своєрідним клеєм для тіста на сирники.

Пропорція ідеальних пишних та смачних сирників

Крім того, зауважте, що зайву вологу можуть давати не лише білки з яєць, а й занадто рідкий чи жирний сир. Перед тим, як придбати інгредієнт, потрібно впевнитись, що консистенція вам підходить. Для приготування ідеального смаколика підійде і домашній, і магазинний сир. Він не має бути занадто рідким або ж навпаки – жирним. Оберіть золоту середину. Якщо купуєте фабричний, то обирайте жирність не вище, ніж 5%. Крім того, аби приготувати “повітряне” частування, попередньо пропустіть сир через сито.

Наступний важливий крок – смаження. Аби сирники пропеклися, але скоринка ззовні не підгоріла, смажити частування потрібно на вогні середньої інтенсивності під закритою кришкою. Викладіть сирники на гарячу сковорідку, почекайте на появу першої скоринки, а після – накрийте кришкою та готуйте до готовності, згідно з рецептом.

Поділитися