Рубрики: Цікаве

Зробіть свічку з мандарина, яка горітиме декілька днів: проста покрокова інструкція, як забезпечити світло

Останнім часом свічки не просто увійшли в моду, а стали незамінним помічником кожного українця. Тепер ви можете не купувати свічки в магазині, а зробити їх самостійно з мандарина

Планові та екстрені вимкнення електроенергії змушують українців скуповувати буквально будь-які альтернативні джерела світла. Комусь до вподоби проводити темні вечори при світлі ліхтаря, а хтось полюбляє свічкову романтику. У мережі з’явилась детальна покрокова інструкція, як зробити свічку самостійно. Для цього знадобиться мандарин і трішки терпіння.

Інструкція, як зробити свічку з мандарина

Свічка з мандарина вдома

Відомий український блогер і хімік Гліб Репіч опублікував на особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм корисний лайфхак, як самостійно зробити свічку з підручних засобів. Блогер зазначив, що така річ – це не лише альтернатива світлу, а й красивий елемент інтер’єру.

Зробити таку свічку дуже просто, потрібно лише правильно почистити мандарин. Очистьте його так, аби шкірка сформувала так звану чашечку, а всередині залишився білий стрижень. В утворену чашку мандарину налийте рафінованої олії та підпаліть стрижень, що залишився, немов гніт. Свічка нашвидкуруч горітиме дуже довго, а при цьому не залишатиме ніякого важкого диму та навіть запаху. Річ у тім, що свічка зроблена з абсолютно натуральних інгредієнтів, які не можуть зашкодити вашому здоров’ю.

Ось так має виглядати готова свічка з мандарина

Підписники у коментарях до нового допису українського блогера-хіміка зазначили, що така свічка  й зовсім горітиме декілька днів, якщо до неї періодично додавати олії.

Свічка з інших плодів

За такою схемою свічку можна зробити не лише з мандарина. Так, наприклад, підійде апельсин та навіть картопля. У цьому разі потрібен гніт, який можна зробити зі старої шнурівки або будь-якої нитки з натуральних волокон. Якщо хочете зробити свічку з картоплі, то перш за все зробіть заглиблення в овочі та помістіть туди імпровізований гніт. Після цього залийте рафіновану олію і можете підпалювати гніт.

Загалом, люди вигадали чимало способів обігрітись та замінити світло у разі екстрених випадків. Нагадаємо, що раніше ми вже писали, якими способами можна просто та дієво обігріти свою квартиру, якщо немає газу та електроенергії.

Поділитися